Zrání a dokvašování je proces, při kterém se čerstvě vykvašené zelené pivo v ležáckém sklepě uklidní, vyčeří a v uzavřeném tanku pomalu nasytí vznikajícím CO2. Chuť se zjemňuje, zakulacuje a začíná se blížit finální podobě. Celý proces trvá několik týdnů. V některých gigantických výrobnách piva je snaha tento proces urychlit. Variabilní CKT technologie to bohužel umožňuje.
Pivo a sport. To je kombinace, na kterou Češi a Češky nedají dopustit. 🍺 Vydejte se za pivními chutěmi, historií a přírodními krásami po pivních stezkách.
Znáte hru Beer Pong či Macháčka? 🍺 Vyzkoušejte naše tipy na pivní hry a užijte si popíjení zlatého moku ještě o kapku víc.
Jídlo a pití jsou témata opředená mnoha mýty a pivo na tom není jinak 🍺 Nevěřte všemu, co koluje. Informace si ověřte v našem článku.