Pivní slovník

Co je

Zrání

Zrání a dokvašování je proces, při kterém se čerstvě vykvašené zelené pivo v ležáckém sklepě uklidní, vyčeří a v uzavřeném tanku pomalu nasytí vznikajícím CO2. Chuť se zjemňuje, zakulacuje a začíná se blížit finální podobě. Celý proces trvá několik týdnů. V některých gigantických výrobnách piva je snaha tento proces urychlit. Variabilní CKT technologie to bohužel umožňuje.

Další pojmy:

No items found.

Nejnovější články

9
.
10
.
2023

Kolik druhů piva existuje a co je Porter?

Zjistěte, jak jsou naše oblíbená piva rozdělena podle % extraktu původní mladiny a co ovlivňuje jejich obsah alkoholu. Víte, co je to Porter a kde je oblíbený?

2
.
10
.
2023

Víte, kam vyhodit plechovky od piva?

V posledních letech jsme si oblíbili pivo v plechovkách. Víte ale, kam plechovky po vypití vyhodit? Za hliníkové plechovky a skleněné lahve dostanete i zaplaceno.

21
.
9
.
2023

Pivní břicho: Co ho způsobuje?

Víte, co způsobuje pivní břicho a jaký je rozdíl mezi pivním břichem u žen a mužů?