Zrání a dokvašování je proces, při kterém se čerstvě vykvašené zelené pivo v ležáckém sklepě uklidní, vyčeří a v uzavřeném tanku pomalu nasytí vznikajícím CO2. Chuť se zjemňuje, zakulacuje a začíná se blížit finální podobě. Celý proces trvá několik týdnů. V některých gigantických výrobnách piva je snaha tento proces urychlit. Variabilní CKT technologie to bohužel umožňuje.
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?
Zajímá vás, jaké pivo a kolik ho vypijí za hranicemi? Mimo jiné prozradíme i střípky z historie a jakým zvoláním si v cizích zemích můžete připít.