Základní obilovina. Používá se v pekařství na bílé pečivo a chleba a na výrobu těstovin. V pivovarství se používá do pivních stylů, které mají pšenici v názvu. (Weizen, Wit, Wheat) Používá se často i v recepturách jiných, většinou svrchně kvašených piv. Podíl pšenice, nebo pšeničného sladu v pivu bývá maximálně 50%, protože nemá pluchy, což komplikuje scezování. Do poloviny 19. století byla v Čechách pšeničná piva běžná a říkalo se jim „Bílé pivo“.
Na alkohol za volantem má mnoho zemí různý názor. Také proto se doba, kdy můžete řídit po pivu, mezi jednotlivými státy liší. Víte, za jak dlouho vyprchá pivo z vašeho systému a kdy můžete sednout za volant v Česku či Chorvatsku?
V článku se dozvíte, jaké je nejsilnější a nejdražší pivo na světě. Víte, zda je zdravější pít tmavé nebo světlé pivo a co je to Čochtan?
Kolik má pivo kalorií, má pivní pupek na svědomí opravdu pivo a proč po něm musíme tak často na toaletu? Přečtěte si, co pijete ve svém půllitru.