V dnešním pojetí se v podstatě jedná o silný ležák. Tzn. Spodně kvašený, 16%+ EPM a 6,5%+ ABV. Původ sahá do města Einbeck v Dolním Sasku. Bylo to silné, svrchně kvašené pivo. Tento pivní styl má bohatou a dosti zamotanou historii. V sedmnáctém století se stal oblíbeným v bavorském Mnichově, kde místní skomolili místo jeho vzniku na „Ein Bock“, česky kozel. Mnichovští sládci postupně přešli na spodní kvašení. Bock má mnoho klonů, tmavý, světlý a může být i svrchně kvašený pšeničný (Weizenbock).
Víte, jak a z čeho se vyrábí jedna z nejdůležitějších pivních ingrediencí – slad? 🍺 Jak vzniká sladový květ a k čemu se využívá?
Každé jaro se to v tuzemských hospodách hemží zeleným pivem. Proč? 🍺 Už jste ochutnali zelené pivo? Poradíme, kam na něj zajít.
Létající pivovar nebo gypsy brewery? 🍺 To jsou pojmy, které by každý pivaznalec měl znát. Víte, o co jde?