V dnešním pojetí se v podstatě jedná o silný ležák. Tzn. Spodně kvašený, 16+ % EPM a 6+ % ABV. Původ sahá do města Einbeck v Dolním Sasku. Tehdy se jednalo o silné, svrchně kvašené pivo. Tento pivní styl má bohatou a dosti zamotanou historii. V sedmnáctém století se stal oblíbeným v bavorském Mnichově, kde místní zkomolili místo jeho vzniku na „Ein Bock“, česky kozel. Mnichovští sládci postupně přešli na spodní kvašení. Bock má mnoho klonů, tmavý, světlý a může být i svrchně kvašený pšeničný (Weizenbock).

Cider a pivo: Srovnání surovin a technologií výroby cideru a piva + postup pro domácí výrobu cideru krok za krokem. 🍏🍺
.webp)
Objevte nejlepší místa, kam zajít v Praze na pivo Budvar. Tradiční pivovary, moderní restaurace i útulné hospody. Kam na Budvar v Praze? 🍻

Třetí díl pivních stezek vás zavede na výlety za plným půllitrem i výhledy. Projděte se po chmelnicích a objevte regionální pivovary. 🍺