šipka
Pivní slovník

Co je

Bock

V dnešním pojetí se v podstatě jedná o silný ležák. Tzn. Spodně kvašený, 16%+ EPM a 6,5%+ ABV. Původ sahá do města Einbeck v Dolním Sasku. Bylo to silné, svrchně kvašené pivo. Tento pivní styl má bohatou a dosti zamotanou historii. V sedmnáctém století se stal oblíbeným v bavorském Mnichově, kde místní skomolili místo jeho vzniku na „Ein Bock“, česky kozel. Mnichovští sládci postupně přešli na spodní kvašení. Bock má mnoho klonů, tmavý, světlý a může být i svrchně kvašený pšeničný (Weizenbock).

Další pojmy:

No items found.

Nejnovější články

11
.
7
.
2024

Jídlo k pivu aneb Co dobrého k pivu zakousnout?

Vychutnejte si své oblíbené pivo s tou správnou specialitou. 🍺 Inspirujte se výběrem zkušených pivních someliérů a dopřejte si nové chuťové zážitky.

26
.
6
.
2024

Chmel: Proč je pro výrobu piva tak důležitý?

Chmel patří do svaté pivní čtveřice. Vedle sladu, pivních kvasnic a vody je chmel základní složkou potřebnou k výrobě piva. Co přesně chmel je a proč je tak důležitý?

4
.
6
.
2024

Domácí vaření piva: Jak na to?

Rádi byste si uvařili vlastní pivo? 🍺 Jak moc je domácí vaření piva náročné a co všechno k tomu budete potřebovat?

pivní blog