Starý německý styl nakyslého pšeničného piva. Berliner Weisse prožívá svou renesanci podobně jako styl Gose. Od něj se liší nepřítomností soli a koriandru. V dřívějších dobách bylo zvykem si do piva dávat odlivku ovocného sirupu. Dnes se přidává ovocný podíl přímo v pivovaru. Fantazii se meze nekladou. Piva přímo z Berlína bývají příjemně nakyslá, jiné klony bývají často velmi přísné.
Třetí díl pivních stezek vás zavede na výlety za plným půllitrem i výhledy. Projděte se po chmelnicích a objevte regionální pivovary. 🍺
Kam na pivo v Praze? Výběr osvědčených hospod a restaurací se skvěle načepovaným pivem a výbornou kuchyní. Vyrazte na jedno! 🍺
Jaká je ideální teplota piva podle stylu? Jak pivo doma nejlépe skladovat a jaká jsou vhodná zařízení pro čepování? Tento článek vám na vše odpoví. 🍺