Starý německý styl nakyslého pšeničného piva. Prožívá svou renesanci podobně jako styl Gose. Od něj se liší nepřítomností soli a koriandru. V dřívějších dobách bylo zvykem si do piva dávat odlivku ovocného sirupu. Dnes se přidává ovocný podíl přímo v pivovaru. Fantazii se meze nekladou. Piva přímo z Berlína bývají příjemně nakyslá, jiné klony bývají často velmi přísné.
Dobré pivo nedělá pouze jeho chuť, ale i správné načepování a sklenice. Která sklenice je ta pravá pro vaše pivo a jak ji připravit na čepování?
Čepované pivo už se dávno nerozděluje jen na malé a velké. Jak se ale různé styly čepování projeví na výsledné chuti? A co jsou to ta slova jako je šnyt, čochtan nebo mlíko?
Pivo není jen klasický ležák. Existují desítky pivních stylů a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?