Starý německý styl nakyslého pšeničného piva. Prožívá svou renesanci podobně jako styl Gose. Od něj se liší nepřítomností soli a koriandru. V dřívějších dobách bylo zvykem si do piva dávat odlivku ovocného sirupu. Dnes se přidává ovocný podíl přímo v pivovaru. Fantazii se meze nekladou. Piva přímo z Berlína bývají příjemně nakyslá, jiné klony bývají často velmi přísné.

Od Shakespeara ke Kupkovi a Argemě. 🎨🍺 Objevte, jak se pivo promítlo do literatury, malířství, filmu i hudby a jak inspiruje i dnes díky Budvaru.

Sour Ale neboli kyseláč dobývá pivní scénu. Proč chutná i „nepivařům“ a jak se vyrábí osvěžující pivní specialita s tradicí sahající až do středověku?

Od světlého ležáku po IPA a kyseláče. Jak minipivovary mění tvář českého piva a proč Češi čím dál častěji sahají po netradičních pivních stylech? 🍺 🌍