Starý německý styl nakyslého pšeničného piva. Prožívá svou renesanci podobně jako styl Gose. Od něj se liší nepřítomností soli a koriandru. V dřívějších dobách bylo zvykem si do piva dávat odlivku ovocného sirupu. Dnes se přidává ovocný podíl přímo v pivovaru. Fantazii se meze nekladou. Piva přímo z Berlína bývají příjemně nakyslá, jiné klony bývají často velmi přísné.
Víte, že za českým ležákem stojí naštvaní občané, ale tak trochu i náhoda? 🍺 Přečtěte si více na našem pivním blogu.
Vychutnejte si své oblíbené pivo s tou správnou specialitou. 🍺 Inspirujte se výběrem zkušených pivních someliérů a dopřejte si nové chuťové zážitky.
Chmel patří do svaté pivní čtveřice. Vedle sladu, pivních kvasnic a vody je chmel základní složkou potřebnou k výrobě piva. Co přesně chmel je a proč je tak důležitý?