Viz „desítka“. Na „dvanáctku“ se použije více sladu (obilí) a proto má před začátkem kvašení více cukrů a může vzniknout i více alkoholu. Je to 12g cukrů ve 100ml a cca 5ml alkoholu ve 100ml (5%). Množství alkoholu se může trochu lišit podle typu použitých kvasinek a způsobu kvašení.
Pivo už dávno není jen klasický ležák. Existuje zhruba 400 druhů piva a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?
Pivo už dávno není jen klasický ležák. Existuje zhruba 400 druhů piva a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?
Pivo už dávno není jen klasický ležák. Existuje zhruba 400 druhů piva a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?