Žatecký Poloraný Červeňák je nosným programem našich pěstitelů chmele. Osvědčená, světoznámá a ceněná odrůda. Proslavila se v českých ležácích pro svou jemnou hořkost, bylinou vůni a vysokou pitelnost piv, ve kterých byla použita. V Budvaru je používána v lisované, nijak neupravované formě na všechna piva, kromě piv Redix (chmel Polaris) a Budvar 33 (chmel Agnus).
Dobré pivo nedělá pouze jeho chuť, ale i správné načepování a sklenice. Která sklenice je ta pravá pro vaše pivo a jak ji připravit na čepování?
Čepované pivo už se dávno nerozděluje jen na malé a velké. Jak se ale různé styly čepování projeví na výsledné chuti? A co jsou to ta slova jako je šnyt, čochtan nebo mlíko?
Pivo není jen klasický ležák. Existují desítky pivních stylů a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?