šipka
Pivní slovník

Co je

Žito

Jde o jednu ze základních obilovin používaných v potravinářství. Nejznámější je jeho použití na chlebovou mouku. Okrajově se používá při výrobě některých druhů piv vedle běžnějšího ječmene. Žito a žitný slad dávají pivu lehkou chuť chlebové kůrky a hnědočervené zabarvení.

Další pojmy:

No items found.

Nejnovější články

11
.
3
.
2024

Jak se vaří pivo? Díl 2.

Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?

26
.
2
.
2024

Jak se vaří pivo? Díl 1.

Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?

4
.
1
.
2024

Jiný kraj, jiné pivo aneb Jaká piva se pijí a čepují za hranicemi?

Zajímá vás, jaké pivo a kolik ho vypijí za hranicemi? Mimo jiné prozradíme i střípky z historie a jakým zvoláním si v cizích zemích můžete připít.