V nejmenších pivovarech je to člověk, který dělá téměř všechno. Od nákupu surovin, tvorbu receptur, vaření piva, stáčení a mnohdy i prodej. Ve větších pivovarech je to člověk zodpovědný za chod výroby, kvalitu piva a technologickou kázeň pivovarské chasy. Je to takový výrobní ředitel. POZOR: Neplést si se slovem sladovník. Sladovník je více, či méně kvalifikovaný pracovník ve výrobě piva. Sládek je šéf.
Pivo a sport. To je kombinace, na kterou Češi a Češky nedají dopustit. 🍺 Vydejte se za pivními chutěmi, historií a přírodními krásami po pivních stezkách.
Kam v létě za pivem? Rozhodně do Českých Budějovic. 🍺 Domovem národního piva, kde se každoročně koná událost Sláva Pivu!.
Pivo není jen klasický ležák. Existují desítky pivních stylů a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?