Zpět

Říz

Říz má velký vliv na pitelnost piva. Je dán množstvím oxidu uhličitého obsaženým v nápoji. Oxid uhličitý vzniká přirozeně už během kvašení. Různé pivní styly mají různý obsah CO2 . Piva s vyšším řízem jsou většinou osvěžující a jsou míněna k rychlé konzumaci, protože vyprchávání CO2 po načepování snižuje jejich kvalitu.

Nejnovější články

11
.
5
.
2022

Ležák, Ipa, Pale Ale… Znáte své pivo?

Pivo už dávno není jen klasický ležák. Existuje zhruba 400 druhů piva a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?

11
.
5
.
2022

Ležák, Ipa, Pale Ale… Znáte své pivo? Copy

Pivo už dávno není jen klasický ležák. Existuje zhruba 400 druhů piva a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?

11
.
5
.
2022

Ležák, Ipa, Pale Ale… Znáte své pivo? Copy 2

Pivo už dávno není jen klasický ležák. Existuje zhruba 400 druhů piva a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?