Pivo vytvořené sloučením piva světlého a černého. Díky přítomnosti piva černého je řezané pivo zpravidla sladší než pivo světlé a je tedy oblíbenější u žen. Většinou se s tímto pivem setkáme v hospodách, kde nám jej načepují právě ze dvou kohoutů, ale některé pivovary je stáčejí i do lahví. Obecně v pivovarství výraz „Řezání“ znamená míchání různých šarží, nebo druhů piva mezi sebou.
Pivo už dávno není jen klasický ležák. Existuje zhruba 400 druhů piva a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?
Pivo už dávno není jen klasický ležák. Existuje zhruba 400 druhů piva a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?
Pivo už dávno není jen klasický ležák. Existuje zhruba 400 druhů piva a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?