Kolbachovo číslo je ukazatelem kvality ječmene a sladu. Víte, jaká je optimální hodnota kolbachova čísla? Objevte další zajímavosti v pivním slovníku.
Kolbachovo číslo je ukazatel kvality sladovnického ječmene a sladu. Udává poměr rozpustného dusíku k celkovému dusíku ve sladu a měří se v procentech. Optimální hodnota Kolbachova čísla je okolo 40 %. Nižší hodnota Kolbachova čísla znamená nižší kvalitu sladu, což může mít negativní dopad na proces kvašení a konečnou kvalitu piva.

Hledáte inspiraci na dárky pro milovníky piva? Poradíme, jak vybrat dárkovou sadu piv, jedlé pivní dárky a další tipy na chmelem vonící prezenty a zážitky. 🎁🍻

Vyrazte na prohlídku pivovaru v Českých Budějovicích: jak probíhá výroba piva, jaká je historie piva z jižních Čech a co vás čeká při degustaci piv?

Cider a pivo: Srovnání surovin a technologií výroby cideru a piva + postup pro domácí výrobu cideru krok za krokem. 🍏🍺