Nahrazování sladu cukernými (cukr a cukerné sirupy) nebo škrobnatými (rýže, kukuřice, ječmen, pšenice a jiné obiloviny) surovinami. Často se surogace využívá z ekonomických důvodů ke snížení nákladovosti výroby, nicméně se ve světě používá i z kulturních a historických důvodů jako součást využití tradičních surovin z dané oblasti např. kukuřice nebo rýže. V neposlední řadě je surogace využívána u některých pivních stylů pro cílené dosažení požadované chuti piva.

Hledáte inspiraci na dárky pro milovníky piva? Poradíme, jak vybrat dárkovou sadu piv, jedlé pivní dárky a další tipy na chmelem vonící prezenty a zážitky. 🎁🍻

Vyrazte na prohlídku pivovaru v Českých Budějovicích: jak probíhá výroba piva, jaká je historie piva z jižních Čech a co vás čeká při degustaci piv?

Cider a pivo: Srovnání surovin a technologií výroby cideru a piva + postup pro domácí výrobu cideru krok za krokem. 🍏🍺