Nahrazování sladu cukernými (cukr a cukerné sirupy) nebo škrobnatými (rýže, kukuřice, ječmen, pšenice a jiné obiloviny) surovinami. Často se surogace využívá z ekonomických důvodů ke snížení nákladovosti výroby, nicméně se ve světě používá i z kulturních a historických důvodů jako součást využití tradičních surovin z dané oblasti např. kukuřice nebo rýže. V neposlední řadě je surogace využívána u některých pivních stylů pro cílené dosažení požadované chuti piva.

Jak se vyvíjela spotřeba a výroba piva v ČR v roce 2024, kolik litrů Češi vypijí, jaké druhy piva jsou populární a proč byl rok 2024 pro Budějovický Budvar rekordní? 📊 🍺

Zahřejte se pivním svařákem. Jak chutná svařené pivo? Přinášíme recept a postup krok za krokem, jak připravit svařené pivo s medem, kořením a citrusy. 🍺 🔥

Hledáte inspiraci na dárky pro milovníky piva? Poradíme, jak vybrat dárkovou sadu piv, jedlé pivní dárky a další tipy na chmelem vonící prezenty a zážitky. 🎁🍻