Pivo z oblasti německého Dusseldorfu. Podobně jako Kolsch, je svrchně kvašené, vedené při nižších teplotách. Bývá měděné až nahnědlé barvy, alkohol kolem 5% ABV. V chuti připomíná chlebovou kůrku a má střední, ale znatelnou hořkost. Pitelnost jako u ležáku, ve vůni bohatší jako správné svrchně kvašené pivo.
Pivo a sport. To je kombinace, na kterou Češi a Češky nedají dopustit. 🍺 Vydejte se za pivními chutěmi, historií a přírodními krásami po pivních stezkách.
Kam v létě za pivem? Rozhodně do Českých Budějovic. 🍺 Domovem národního piva, kde se každoročně koná událost Sláva Pivu!.
Pivo není jen klasický ležák. Existují desítky pivních stylů a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?