Pivo z oblasti německého Dusseldorfu. Podobně jako Kolsch, je svrchně kvašené, vedené při nižších teplotách. Bývá měděné až nahnědlé barvy, alkohol kolem 5% ABV. V chuti připomíná chlebovou kůrku a má střední, ale znatelnou hořkost. Pitelnost jako u ležáku, ve vůni bohatší jako správné svrchně kvašené pivo.
Dobré pivo nedělá pouze jeho chuť, ale i správné načepování a sklenice. Která sklenice je ta pravá pro vaše pivo a jak ji připravit na čepování?
Čepované pivo už se dávno nerozděluje jen na malé a velké. Jak se ale různé styly čepování projeví na výsledné chuti? A co jsou to ta slova jako je šnyt, čochtan nebo mlíko?
Pivo není jen klasický ležák. Existují desítky pivních stylů a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?