Pivo z oblasti německého Dusseldorfu. Podobně jako Kolsch, je svrchně kvašené, vedené při nižších teplotách. Bývá měděné až nahnědlé barvy, alkohol kolem 5% ABV. V chuti připomíná chlebovou kůrku a má střední, ale znatelnou hořkost. Pitelnost jako u ležáku, ve vůni bohatší jako správné svrchně kvašené pivo.
Víte, že za českým ležákem stojí naštvaní občané, ale tak trochu i náhoda? 🍺 Přečtěte si více na našem pivním blogu.
Vychutnejte si své oblíbené pivo s tou správnou specialitou. 🍺 Inspirujte se výběrem zkušených pivních someliérů a dopřejte si nové chuťové zážitky.
Chmel patří do svaté pivní čtveřice. Vedle sladu, pivních kvasnic a vody je chmel základní složkou potřebnou k výrobě piva. Co přesně chmel je a proč je tak důležitý?