Druhy piv jsou rozděleny do několika kategorií. Piva kvašená svrchně jsou anglo-americké ale, belgické ale, pšeničné pivo, porter a stout. U spodně kvašených jsou to hlavně druhy dva: ležák a bock. Dále existuje druh piva lambic a ten je kvašen spontánně. V dnešní době vzniká i mnoho „kříženců“. Kritéria rozdělení druhů piv do kategorií jsou mnohočetná. Jedná se o historické souvislosti, typickou geografickou oblast, technologii varního procesu, použité suroviny, senzorické vlastnosti a další. Z tohoto důvodu může být složité piva přesně zařadit a stává se, že jedno pivo odpovídá více, než jednomu druhu.
Hledáte únik z kanceláře? Vyzkoušejte tradiční zemědělskou činnost – chmelovou brigádu. 🍺 Váš mozek si odpočine a ruce vydělají nějakou tu korunu.
Grilovací sezóna se blíží a bez piva se neobejde. 🍺 Ať se chystáte na gril hodit cokoliv, zajistěte si dostatek zlatého moku.
Léto je ideálním časem k oslavě osvěžujícího moku. 🍺 Kde můžete oslavovat? Máme pro vás několik tipů na pivní slavnosti a festivaly.