Druhy piv jsou rozděleny do několika kategorií. Piva kvašená svrchně jsou anglo-americké ale, belgické ale, pšeničné pivo, porter a stout. U spodně kvašených jsou to hlavně druhy dva: ležák a bock. Dále existuje druh piva lambic a ten je kvašen spontánně. V dnešní době vzniká i mnoho „kříženců“. Kritéria rozdělení druhů piv do kategorií jsou mnohočetná. Jedná se o historické souvislosti, typickou geografickou oblast, technologii varního procesu, použité suroviny, senzorické vlastnosti a další. Z tohoto důvodu může být složité piva přesně zařadit a stává se, že jedno pivo odpovídá více, než jednomu druhu.
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?
Zajímá vás, jaké pivo a kolik ho vypijí za hranicemi? Mimo jiné prozradíme i střípky z historie a jakým zvoláním si v cizích zemích můžete připít.