Co jsou to pivovarské kvasnice a jakou úlohu mají při výrobě piva? Na tyto i další otázky vám odpoví slovník pivních pojmů..
Pivovarské kvasnice jsou jednobuněčné mikroorganismy, které mají klíčovou roli při výrobě piva. Při procesu kvašení přeměňují cukry přítomné ve sladu na alkohol a oxid uhličitý.
Pivovarské kvasnice také produkují různé aromatické sloučeniny, které přispívají k charakteristické chuti a vůni piva. Při fermentaci se kvasnice množí a aktivně pracují, což může v závislosti na druhu piva trvat několik dní až týdnů. Po dokončení kvašení se kvasnice sedimentují na dno nádoby a můžeme je buď vyčistit, nebo znovu použít pro další várku piva.
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?
Zajímá vás, jaké pivo a kolik ho vypijí za hranicemi? Mimo jiné prozradíme i střípky z historie a jakým zvoláním si v cizích zemích můžete připít.