šipka
Pivní slovník

Co je

Nepasterované pivo

Nepasterované (nebo také nepasterizované) pivo neprošlo procesem pasterace (pasterizace) a zůstávají v něm tak kvasinky a další živé organismy.

Nepasterované pivo je druh piva, které neprošlo procesem pasterace. Pasterace (nebo také pasterizace) je tepelný postup, při kterém je pivo zahříváno na vysokou teplotu a následně rychle zchlazeno, abychom usmrtili bakterie, kvasinky a další mikroorganismy, způsobující kažení piva.

Nepasterované pivo je známé svým čerstvým charakterem. Oproti pasterovanému pivu má omezenou trvanlivost a vyžaduje zvláštní skladovací podmínky. Je důležité uchovávat ho v chladu a konzumovat co nejdříve po nákupu.

Další pojmy:

No items found.

Nejnovější články

13
.
11
.
2025

Zažijte prohlídku pivovaru Budějovický Budvar včetně pivní degustace

Vyrazte na prohlídku pivovaru v Českých Budějovicích: jak probíhá výroba piva, jaká je historie piva z jižních Čech a co vás čeká při degustaci piv?

30
.
10
.
2025

Cider není pivo: Jaký je mezi nimi rozdíl?

Cider a pivo: Srovnání surovin a technologií výroby cideru a piva + postup pro domácí výrobu cideru krok za krokem. 🍏🍺

16
.
10
.
2025

Tipy létajícího sládka, kam v Praze nejen na Budvar, díl 2.

Objevte nejlepší místa, kam zajít v Praze na pivo Budvar. Tradiční pivovary, moderní restaurace i útulné hospody. Kam na Budvar v Praze? 🍻

pivní blog