Zpět

Rmutování

Nejdůležitější proces při vaření piva, který následuje ihned po vystírání. Směs sladového šrotu a vody se za neustálého míchání ohřívá. Při ohřevu jsou zařazovány časové prodlevy, které má vliv na optimální působení sladových enzymů. Tím je určován základní chuťový charakter vyráběného piva. Základní metodami rmutování jsou infuze a dekokce.

Nejnovější články

11
.
5
.
2022

Ležák, Ipa, Pale Ale… Znáte své pivo?

Pivo už dávno není jen klasický ležák. Existuje zhruba 400 druhů piva a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?

11
.
5
.
2022

Ležák, Ipa, Pale Ale… Znáte své pivo? Copy

Pivo už dávno není jen klasický ležák. Existuje zhruba 400 druhů piva a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?

11
.
5
.
2022

Ležák, Ipa, Pale Ale… Znáte své pivo? Copy 2

Pivo už dávno není jen klasický ležák. Existuje zhruba 400 druhů piva a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?