Prostor s kvasnými káděmi, kde probíhá hlavní (primární) kvašení. Meziprodukt se zde nazývá „Zelené pivo“. Jedné fázi kvašení se říká „kroužky“. Dnes bývají otevřené kvasné kádě nahrazovány uzavřenými cylindro konickými tanky.(CKT)
Od světlého ležáku po IPA a kyseláče. Jak minipivovary mění tvář českého piva a proč Češi čím dál častěji sahají po netradičních pivních stylech? 🍺 🌍
Češi se považují za znalce piva a české pivo mají za nejlepší na světě, s tradicí hluboko ve středověku. Málokdo si ale uvědomuje, že české pivo, jak ho dnes známe, tedy spodně kvašené, se definitivně zformovalo teprve v polovině 19. století.
Kolik má pivo kalorií, má pivní pupek na svědomí opravdu pivo a proč po něm musíme tak často na toaletu? Přečtěte si, co pijete ve svém půllitru.