V historii první způsob kvašení piva. Kvašení probíhá divokými kvasinkami ze vzduchu a těmi, co zbyly po předchozí várce. Do procesu také vstupují zcela náhodně i úplně jiné mikroorganismy, vyskytující se v okolním prostředí. Jedná se o historicky nejstarší způsob kvašení piva. V dnešní době jsou tato piva nejvíce rozšířena v Belgii, v oblasti Pajottenland.
Hledáte únik z kanceláře? Vyzkoušejte tradiční zemědělskou činnost – chmelovou brigádu. 🍺 Váš mozek si odpočine a ruce vydělají nějakou tu korunu.
Grilovací sezóna se blíží a bez piva se neobejde. 🍺 Ať se chystáte na gril hodit cokoliv, zajistěte si dostatek zlatého moku.
Léto je ideálním časem k oslavě osvěžujícího moku. 🍺 Kde můžete oslavovat? Máme pro vás několik tipů na pivní slavnosti a festivaly.