V historii první způsob kvašení piva. Kvašení probíhá divokými kvasinkami ze vzduchu a těmi, co zbyly po předchozí várce. Do procesu také vstupují zcela náhodně i úplně jiné mikroorganismy, vyskytující se v okolním prostředí. Jedná se o historicky nejstarší způsob kvašení piva. V dnešní době jsou tato piva nejvíce rozšířena v Belgii, v oblasti Pajottenland.
Patříte mezi milovníky dobrého piva? Nechoďte naslepo. Nechte se vést naším průvodcem brněnských putik, ve kterých se točí Budvar.
Vydejte se s námi za skvělou chutí Budvaru. V prvním díle našeho ochutnávkového seriálu navštívíme pět míst v Praze, kde si naše pivo vychutnáte v tom nejlepším podání.
Posledních 150 let v západním světě koluje stereotyp, že pivovarnictví je výhradně mužská záležitost. 🍺 Ba ne, přečtěte si, jak se to má doopravdy.