Pivní specialita, která je vařena v okolí Kolína nad Rýnem. Je to svrchně kvašené pivo, avšak s nižšími teplotami kvašení podobně jako u ležáku. Spojuje lehkou ovocnou a květinovou vůni svrchně kvašených piv s pitelností ležáků. Bývá méně chmelené, zlatavé barvy a podává se v tenkých válcových sklenicích malého objemu. Mívá cca 4,5% - 5% ABV.
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?
Zajímá vás, jaké pivo a kolik ho vypijí za hranicemi? Mimo jiné prozradíme i střípky z historie a jakým zvoláním si v cizích zemích můžete připít.