Pivní specialita, která je vařena v okolí Kolína nad Rýnem. Je to svrchně kvašené pivo, avšak s nižšími teplotami kvašení podobně jako u ležáku. Spojuje lehkou ovocnou a květinovou vůni svrchně kvašených piv s pitelností ležáků. Bývá méně chmelené, zlatavé barvy a podává se v tenkých válcových sklenicích malého objemu. Mívá cca 4,5% - 5% ABV.
Víte, jak a z čeho se vyrábí jedna z nejdůležitějších pivních ingrediencí – slad? 🍺 Jak vzniká sladový květ a k čemu se využívá?
Každé jaro se to v tuzemských hospodách hemží zeleným pivem. Proč? 🍺 Už jste ochutnali zelené pivo? Poradíme, kam na něj zajít.
Létající pivovar nebo gypsy brewery? 🍺 To jsou pojmy, které by každý pivaznalec měl znát. Víte, o co jde?