Není barvou zelený, jenom se tak jmenuje. Trvá to asi týden. Při klíčení vznikají tzv. enzymy, což jsou biospouštěče růstu rostliny a jejich vytvoření je účelem sladování. Jsou při výrobě piva nezbytné. Klíčení při tradiční výrobě probíhá na betonové, nebo dlážděné podlaze zvané humno. V současné době se ve velkých sladovnách používají modernější zařízení, například Saladinova skříň, nebo posuvná hromada. Zelený slad obsahuje hodně vody a rychle podléhá zkáze. Proto je třeba ho zakonzervovat vysušením, tzv. HVOZDĚNÍM.
Na alkohol za volantem má mnoho zemí různý názor. Také proto se doba, kdy můžete řídit po pivu, mezi jednotlivými státy liší. Víte, za jak dlouho vyprchá pivo z vašeho systému a kdy můžete sednout za volant v Česku či Chorvatsku?
V článku se dozvíte, jaké je nejsilnější a nejdražší pivo na světě. Víte, zda je zdravější pít tmavé nebo světlé pivo a co je to Čochtan?
Kolik má pivo kalorií, má pivní pupek na svědomí opravdu pivo a proč po něm musíme tak často na toaletu? Přečtěte si, co pijete ve svém půllitru.