šipka
Pivní slovník

Co je

Máčení ječmene

Máčení je první technologický krok při sladování a spočívá v tom, že se obilná zrna zalejí vodou a počká se, až nasají vodu. Trvá to podle druhu sladu přibližně jeden den. Nádoba k tomu určená se nazývá náduvník. Tím je zrno připraveno k nastírání a klíčení.

Nejnovější články

16
.
10
.
2025

Tipy létajícího sládka, kam v Praze nejen na Budvar, díl 2.

Objevte nejlepší místa, kam zajít v Praze na pivo Budvar. Tradiční pivovary, moderní restaurace i útulné hospody. Kam na Budvar v Praze? 🍻

2
.
10
.
2025

Výprava po českých pivních stezkách, díl 3.

Třetí díl pivních stezek vás zavede na výlety za plným půllitrem i výhledy. Projděte se po chmelnicích a objevte regionální pivovary. 🍺

18
.
9
.
2025

Tipy létajícího sládka, kam v Praze na Budvar, díl 1.

Kam na pivo v Praze? Výběr osvědčených hospod a restaurací se skvěle načepovaným pivem a výbornou kuchyní. Vyrazte na jedno! 🍺

pivní blog