Novější odrůdy chmele, těžící z genetických vlastností ŽPČ. Obzvláště první dvě jsou pěstovány ve větších množstvích a jsou pro své příznivé vlastnosti používány i většími pivovary. V ČR se pěstuje přibližně třicet odrůd chmele, ale některé ve velmi malém množství. Proto jsou jejich chuťové rozmanitosti využívány hlavně sládky minipivovarů, protože pro jejich spotřebu tato malá množství postačují.
Vydejte se s námi za skvělou chutí Budvaru. V prvním díle našeho ochutnávkového seriálu navštívíme pět míst v Praze, kde si naše pivo vychutnáte v tom nejlepším podání.
Posledních 150 let v západním světě koluje stereotyp, že pivovarnictví je výhradně mužská záležitost. 🍺 Ba ne, přečtěte si, jak se to má doopravdy.
Pivo a sport. To je kombinace, na kterou Češi a Češky nedají dopustit. 🍺 Vydejte se za pivními chutěmi, historií a přírodními krásami po pivních stezkách.