České odrůdy chmele, těžící z genetických vlastností Žateckého poloraného červeňáku. Obzvláště první dvě jsou pěstovány ve větších množstvích a jsou pro své příznivé vlastnosti používány i většími pivovary. V ČR se pěstuje přibližně třicet odrůd chmele, ale některé ve velmi malém množství. Proto jsou jejich chuťové rozmanitosti využívány hlavně sládky minipivovarů, pro jejichž spotřebu tato malá množství postačí.

Hledáte inspiraci na dárky pro milovníky piva? Poradíme, jak vybrat dárkovou sadu piv, jedlé pivní dárky a další tipy na chmelem vonící prezenty a zážitky. 🎁🍻

Vyrazte na prohlídku pivovaru v Českých Budějovicích: jak probíhá výroba piva, jaká je historie piva z jižních Čech a co vás čeká při degustaci piv?

Cider a pivo: Srovnání surovin a technologií výroby cideru a piva + postup pro domácí výrobu cideru krok za krokem. 🍏🍺