Kyselý Ale. Jsou to svrchně kvašená piva, kde se na výsledné chuti podepisují nejenom kvasinky, ale i mléčné bakterie, nebo i jiné mikroorganismy. Nejznámější jsou styly Berliner Weise, nebo Gose. Dají se mezi ně počítat i belgická piva stylu Lambic, nebo piva stylu Saison. Existují i jiné vzácnější prehistorické styly, nebo moderní, nově vytvořené.
Dobré pivo nedělá pouze jeho chuť, ale i správné načepování a sklenice. Která sklenice je ta pravá pro vaše pivo a jak ji připravit na čepování?
Čepované pivo už se dávno nerozděluje jen na malé a velké. Jak se ale různé styly čepování projeví na výsledné chuti? A co jsou to ta slova jako je šnyt, čochtan nebo mlíko?
Pivo není jen klasický ležák. Existují desítky pivních stylů a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?