Kyselý Ale. Jsou to svrchně kvašená piva, kde se na výsledné chuti podepisují nejenom kvasinky, ale i mléčné bakterie, nebo i jiné mikroorganismy. Nejznámější jsou styly Berliner Weise, nebo Gose. Dají se mezi ně počítat i belgická piva stylu Lambic, nebo piva stylu Saison. Existují i jiné vzácnější prehistorické styly, nebo moderní, nově vytvořené.
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?
Zajímá vás, jaké pivo a kolik ho vypijí za hranicemi? Mimo jiné prozradíme i střípky z historie a jakým zvoláním si v cizích zemích můžete připít.