šipka
Pivní slovník

Co je

Pluchy

Plucha je obalová část zrna umístěného na klasu obilí. Hraje důležitou roli během scezování.

Pluchy jsou obalové části zrn, které jsou umístěné na klasech. Při výrobě piva slouží jako přirozený filtr při scezování sladiny a je důležité, aby zůstaly při šrotování sladu co nejvíce zachovány.

Další pojmy:

No items found.

Nejnovější články

18
.
9
.
2025

Tipy létajícího sládka, kam v Praze na Budvar, díl 1.

Kam na pivo v Praze? Výběr osvědčených hospod a restaurací se skvěle načepovaným pivem a výbornou kuchyní. Vyrazte na jedno! 🍺

4
.
9
.
2025

Tipy pro domácí chlazení piva

Jaká je ideální teplota piva podle stylu? Jak pivo doma nejlépe skladovat a jaká jsou vhodná zařízení pro čepování? Tento článek vám na vše odpoví. 🍺

21
.
8
.
2025

Druhy výčepních zařízení: Jak na pivní chlazení a tlakování?

Plánujete pořízení domácího výčepu na pivo nebo výbavy do hospody? 🍻 Poradíme, jak se liší pivní chlazení i tlakování sudu pomocí kompresoru či CO₂. 🫧

pivní blog