Plucha je obalová část zrna umístěného na klasu obilí. Hraje důležitou roli během scezování.
Pluchy jsou obalové části zrn, které jsou umístěné na klasech. Podle velikosti pluch poznáte, o jaký druh trávy se jedná. Při výrobě piva slouží jako přirozený filtr. Pluchy se používají při scezování a je důležité, aby zůstaly při šrotování sladu co nejvíce zachovány. Během scezování pluchy klesají ke dnu a přes ně se před chmelovarem filtruje pivo od všech pevných částic.
Patříte mezi milovníky dobrého piva? Nechoďte naslepo. Nechte se vést naším průvodcem brněnských putik, ve kterých se točí Budvar.
Vydejte se s námi za skvělou chutí Budvaru. V prvním díle našeho ochutnávkového seriálu navštívíme pět míst v Praze, kde si naše pivo vychutnáte v tom nejlepším podání.
Posledních 150 let v západním světě koluje stereotyp, že pivovarnictví je výhradně mužská záležitost. 🍺 Ba ne, přečtěte si, jak se to má doopravdy.