Plucha je obalová část zrna umístěného na klasu obilí. Hraje důležitou roli během scezování.
Pluchy jsou obalové části zrn, které jsou umístěné na klasech. Podle velikosti pluch poznáte, o jaký druh trávy se jedná. Při výrobě piva slouží jako přirozený filtr. Pluchy se používají při scezování a je důležité, aby zůstaly při šrotování sladu co nejvíce zachovány. Během scezování pluchy klesají ke dnu a přes ně se před chmelovarem filtruje pivo od všech pevných částic.
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?
Zajímá vás, jaké pivo a kolik ho vypijí za hranicemi? Mimo jiné prozradíme i střípky z historie a jakým zvoláním si v cizích zemích můžete připít.