šipka
Pivní slovník

Co je

Pluchy

Plucha je obalová část zrna umístěného na klasu obilí. Hraje důležitou roli během scezování.

Pluchy jsou obalové části zrn, které jsou umístěné na klasech. Při výrobě piva slouží jako přirozený filtr při scezování sladiny a je důležité, aby zůstaly při šrotování sladu co nejvíce zachovány.

Další pojmy:

No items found.

Nejnovější články

13
.
11
.
2025

Zažijte prohlídku pivovaru Budějovický Budvar včetně pivní degustace

Vyrazte na prohlídku pivovaru v Českých Budějovicích: jak probíhá výroba piva, jaká je historie piva z jižních Čech a co vás čeká při degustaci piv?

30
.
10
.
2025

Cider není pivo: Jaký je mezi nimi rozdíl?

Cider a pivo: Srovnání surovin a technologií výroby cideru a piva + postup pro domácí výrobu cideru krok za krokem. 🍏🍺

16
.
10
.
2025

Tipy létajícího sládka, kam v Praze nejen na Budvar, díl 2.

Objevte nejlepší místa, kam zajít v Praze na pivo Budvar. Tradiční pivovary, moderní restaurace i útulné hospody. Kam na Budvar v Praze? 🍻

pivní blog