Chladicí štok se v minulosti používal k ochlazení mladiny na teplotu, která je optimální pro kvasinky. Zjistěte, jakým způsobem se mladina chladila.
Chladicí štok se v minulosti používal k chlazení mladiny. Tento proces je důležitý, protože umožňuje, aby proces kvašení probíhal při teplotách, které jsou pro kvasinky optimální.
Chladicí štok je velká nádoba, ve které se mladina pomalu ochlazuje volně proudícím vzduchem. Ve velmi starých pivovarech se vyráběly ze dřeva a od poloviny 19. století se začaly vyrábět z kovu nebo slitiny (měď, mosaz, železo).
Plánujete pořízení domácího výčepu na pivo nebo výbavy do hospody? 🍻 Poradíme, jak se liší pivní chlazení i tlakování sudu pomocí kompresoru či CO₂. 🫧
Od Shakespeara ke Kupkovi a Argemě. 🎨🍺 Objevte, jak se pivo promítlo do literatury, malířství, filmu i hudby a jak inspiruje i dnes díky Budvaru.
Sour Ale neboli kyseláč dobývá pivní scénu. Proč chutná i „nepivařům“ a jak se vyrábí osvěžující pivní specialita s tradicí sahající až do středověku?