Chladicí štok se v minulosti používal k ochlazení mladiny na teplotu, která je optimální pro kvasinky. Zjistěte, jakým způsobem se mladina chladila.
Chladicí štok je velká nádoba, ve které se mladina pomalu ochlazuje volně proudícím vzduchem. Ve velmi starých pivovarech se vyráběly ze dřeva a od poloviny 19. století se začaly vyrábět z kovu nebo slitiny (měď, mosaz, železo).
Chladicí štok se v minulosti používal k chlazení mladiny. Tento proces je důležitý, protože umožňuje, aby proces kvašení probíhal při teplotách, které jsou pro kvasinky optimální.

Hledáte inspiraci na dárky pro milovníky piva? Poradíme, jak vybrat dárkovou sadu piv, jedlé pivní dárky a další tipy na chmelem vonící prezenty a zážitky. 🎁🍻

Vyrazte na prohlídku pivovaru v Českých Budějovicích: jak probíhá výroba piva, jaká je historie piva z jižních Čech a co vás čeká při degustaci piv?

Cider a pivo: Srovnání surovin a technologií výroby cideru a piva + postup pro domácí výrobu cideru krok za krokem. 🍏🍺