Chladicí štok se v minulosti používal k ochlazení mladiny na teplotu, která je optimální pro kvasinky. Zjistěte, jakým způsobem se mladina chladila.
Chladicí štok je velká nádoba, ve které se mladina pomalu ochlazuje volně proudícím vzduchem. Ve velmi starých pivovarech se vyráběly ze dřeva a od poloviny 19. století se začaly vyrábět z kovu nebo slitiny (měď, mosaz, železo).
Chladicí štok se v minulosti používal k chlazení mladiny. Tento proces je důležitý, protože umožňuje, aby proces kvašení probíhal při teplotách, které jsou pro kvasinky optimální.
.webp)
Objevte nejlepší místa, kam zajít v Praze na pivo Budvar. Tradiční pivovary, moderní restaurace i útulné hospody. Kam na Budvar v Praze? 🍻

Třetí díl pivních stezek vás zavede na výlety za plným půllitrem i výhledy. Projděte se po chmelnicích a objevte regionální pivovary. 🍺

Kam na pivo v Praze? Výběr osvědčených hospod a restaurací se skvěle načepovaným pivem a výbornou kuchyní. Vyrazte na jedno! 🍺