Chladicí štok se v minulosti používal k ochlazení mladiny na teplotu, která je optimální pro kvasinky. Zjistěte, jakým způsobem se mladina chladila.
Chladicí štok se v minulosti používal k chlazení mladiny. Tento proces je důležitý, protože umožňuje, aby proces kvašení probíhal při teplotách, které jsou pro kvasinky optimální.
Chladicí štok je velká nádoba, ve které se mladina pomalu ochlazuje volně proudícím vzduchem. Ve velmi starých pivovarech se vyráběly ze dřeva a od poloviny 19. století se začaly vyrábět z kovu nebo slitiny (měď, mosaz, železo).
Víte, že za českým ležákem stojí naštvaní občané, ale tak trochu i náhoda? 🍺 Přečtěte si více na našem pivním blogu.
Vychutnejte si své oblíbené pivo s tou správnou specialitou. 🍺 Inspirujte se výběrem zkušených pivních someliérů a dopřejte si nové chuťové zážitky.
Chmel patří do svaté pivní čtveřice. Vedle sladu, pivních kvasnic a vody je chmel základní složkou potřebnou k výrobě piva. Co přesně chmel je a proč je tak důležitý?