Odkličování je závěrečná fáze výroby sladu. Od usušených zrnek je potřeba odstranit zkřehlé kořínky pučící rostliny, které vyrostly během klíčení. To se děje na odkličovačce a výsledný odpadní produkt se nazývá sladový květ. Je to velmi ceněné krmivo, nebo součást potravinových doplňků. Sladový květ je velmi bohatý na minerální látky a má vysoký podíl vitaminu E.
Třetí díl pivních stezek vás zavede na výlety za plným půllitrem i výhledy. Projděte se po chmelnicích a objevte regionální pivovary. 🍺
Kam na pivo v Praze? Výběr osvědčených hospod a restaurací se skvěle načepovaným pivem a výbornou kuchyní. Vyrazte na jedno! 🍺
Jaká je ideální teplota piva podle stylu? Jak pivo doma nejlépe skladovat a jaká jsou vhodná zařízení pro čepování? Tento článek vám na vše odpoví. 🍺