Odkličování je závěrečná fáze výroby sladu. Od usušených zrnek je potřeba odstranit zkřehlé kořínky pučící rostliny, které vyrostly během klíčení. To se děje na odkličovačce a výsledný odpadní produkt se nazývá sladový květ. Je to velmi ceněné krmivo, nebo součást potravinových doplňků. Sladový květ je velmi bohatý na minerální látky a má vysoký podíl vitaminu E.
Dobré pivo nedělá pouze jeho chuť, ale i správné načepování a sklenice. Která sklenice je ta pravá pro vaše pivo a jak ji připravit na čepování?
Čepované pivo už se dávno nerozděluje jen na malé a velké. Jak se ale různé styly čepování projeví na výsledné chuti? A co jsou to ta slova jako je šnyt, čochtan nebo mlíko?
Pivo není jen klasický ležák. Existují desítky pivních stylů a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?