Je povinností každého výrobce uvádět na obalu výrobku datum minimální trvanlivosti. Všeobecně platí, že čím je pivo v lahvi déle, tím se zhoršují jeho chuťové vlastnosti. Toto se samozřejmě netýká piv jako Vintage Ale, piv, která jsou určena k archivaci a která jsou vyráběna tak, aby mohla v lahvi ještě dlouhá léta kvasit, zrát a pozitivně měnit svoji chuť.
Dobré pivo nedělá pouze jeho chuť, ale i správné načepování a sklenice. Která sklenice je ta pravá pro vaše pivo a jak ji připravit na čepování?
Čepované pivo už se dávno nerozděluje jen na malé a velké. Jak se ale různé styly čepování projeví na výsledné chuti? A co jsou to ta slova jako je šnyt, čochtan nebo mlíko?
Pivo není jen klasický ležák. Existují desítky pivních stylů a stále vznikají nové a nové. Jaké jsou základní druhy a jak se vyznat v těch nejznámějších?