Klíčení je při sladování krok následující po nastírání a předcházející etapou před hvozděním. Při klíčení se suchá semena sladovnického ječmene namočí a nechají se vyklíčit. Provlhlé zrno začne růst, tedy klíčit. Z jedné strany zrna vyrůstají kořínky a na druhou stranu začne vnitřkem prorůstat zárodečný lístek, zvaný střelka.
Hledáte únik z kanceláře? Vyzkoušejte tradiční zemědělskou činnost – chmelovou brigádu. 🍺 Váš mozek si odpočine a ruce vydělají nějakou tu korunu.
Grilovací sezóna se blíží a bez piva se neobejde. 🍺 Ať se chystáte na gril hodit cokoliv, zajistěte si dostatek zlatého moku.
Léto je ideálním časem k oslavě osvěžujícího moku. 🍺 Kde můžete oslavovat? Máme pro vás několik tipů na pivní slavnosti a festivaly.