Budějovický Budvar logo se lvem ve znaku

Jsme národní pivovar

Jsme odpovědní správci pivovarské moudrosti a dovednosti. Šíříme slávu a radost z poctivého českého piva.

Historie
pivovaru

HISTORIE budějovického PIVA

Jak se vaří
budvar

Vaříme hodně druhů piv, ale jedno mají společné.

prvotřídní kvalitu.

prohlédnout

Čtyři pilíře
kvality

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Pivo vaříme pouze v Českých Budějovicích. Máte tak jistotu, že vždy dostanete na stůl budějovický originál.

VODA

Přímo v pivovaru máme 300 m hluboké artéské studně. Křišťálově čistá voda, dědictví jezera z doby ledové, dává pivu nezaměnitelnou chuť.

SUROVINY

Prvotřídní chmel, moravský slad a jedinečná voda – české suroviny, ze kterých vaříme každou várku našeho piva.

LEŽENÍ

Naše pivo zraje v ležáckých tancích, ve kterých si každá várka pobude vždy tak dlouho, dokud se plně nerozvine její chuť. Nikam nespěcháme.

Budvar v číslech

Jsme ziskoví a neustále rosteme.
Doma i v zahraničí.

10 702 000

Jako národní pivovar
patříme každému
z nás.

1 730 000 hl

Tolik litrů piva
jsme uvařili
v roce 2020.

Hospodářské výsledky

21

Budvar získal desítky
ocenění v Česku
i ve světě.

Naše ocenění

70 zemí

Do tolika zemí se
Budějovický Budvar
vyváží

SPolupráce

Jsme národní pivovar. Proto podporujeme pivovarské
řemeslo v Čechách.

Sdílíme místo na našich pípách

Na našich pípách máme místo i pro minipivovary.

Dělíme se o kvasnice

Naše pivovarské kvasnice poskytujeme i ostatním minipivovarům.

Rozvíjíme pivovarnictví

Pořádáme odborné přednášky a konference nebo na nich vystupujeme.

Rozšiřujeme obzory

Na naše akce s sebou bereme i vybrané minipivovary, všichni tak mají možnost zjistit, že pivo není jenom ležák.

Spolupracujeme

Naši sládkové pomáhají minipivovarům s recepturami. Nabízíme možnost testovat vzorky piva u nás v laboratoři.

Podporujeme výrobu

Podporujeme české výrobce a dodavatele chmele, sladu a dalších surovin k výrobě piva.

Pavel Borowiec

zakladatel a ředitel Pivo Bier Ale FORUM

„Velmi si vážím skutečnosti, že se nám díky podpoře Budějovického Budvaru podařilo mezi světové metropole piva přidat v lednu tohoto roku i České Budějovice a Prahu. Na konferenci Pivo Bier Ale FORUM 2019 konané právě v těchto městech se naši pivovarníci mohli seznámit s řadou informací, názorů i praktických rad od takových světových odborníků, jakými jsou Tim Webb, Rick Kempen, Jeff Evens nebo Lorenzo Dabove.“

Brett Ellis

Co-Founder and Head Brewer at Wild Beer Co, England

„Zaklepali jsme na dveře u mnoha přátel: sládků, které uznáváme, a pivovarů, které máme rádi. Požádali jsme je o účast na tomto projektu spolupráce, abychom dokázali vytvořit něco nového, co se nepodařilo vytvořit nikomu samotnému z nás. Výsledek je sloučením kreativit Aleše Dvořáka – obchodního sládka Budvaru – a našich vlastních Wild-brewers.“ — přeloženo

Josef Paulík

majitel pivovaru Antoš

„Budvarští lidé - úsměv a velké srdce bijící pro české pivo – Budvar i malé řemeslné pivovary. Tak to cítím. V dnešním světě pro nás naprosto nepředvídatelné a neuvěřitelné. Díky za to, že nabízíte svým zákazníkům i naše piva i že jste partnerem místního pivního festivalu Slánský tuplák.“

Pavel Palouš

sládek pivovaru Cobolis

„Když jsem začínal s pivem, často jsem poslouchal řeči o tom, jak kdo co dělá a nedělá poctivě. Když jsem pronikl hlouběji, pochopil jsem, že hodně dělá marketing a hlavně větší společnosti prostě přirozeně spěchají, protože ležení jsou náklady, prostor a technologie. Vše změnila první návštěva Budvaru, kde jsem zjistil, že co říkají, opravdu dělají. Vždy mě fascinovala výroba z hlávkového chmele, a tak jsem tady okouknul chmelový cíz, viděl ve sklepě krásně uleželá i rok stará piva v perfektní kondici. Ležení nic nenahradí a doufejme, že Budvar zůstane navždy takový náš poctivý český ležáček, to, čím se může české pivovarnictví v klidu chlubit.“

Pavel Palouš

sládek pivovaru Cobolis

„Když jsem začínal s pivem, často jsem poslouchal řeči o tom, jak kdo co dělá a nedělá poctivě. Když jsem pronikl hlouběji, pochopil jsem, že hodně dělá marketing a hlavně větší společnosti prostě přirozeně spěchají, protože ležení jsou náklady, prostor a technologie. Vše změnila první návštěva Budvaru, kde jsem zjistil, že co říkají, opravdu dělají. Vždy mě fascinovala výroba z hlávkového chmele, a tak jsem tady okouknul chmelový cíz, viděl ve sklepě krásně uleželá i rok stará piva v perfektní kondici. Ležení nic nenahradí a doufejme, že Budvar zůstane navždy takový náš poctivý český ležáček, to, čím se může české pivovarnictví v klidu chlubit.“

Pavel Borowiec

zakladatel a ředitel Pivo Bier Ale FORUM

„Velmi si vážím skutečnosti, že se nám díky podpoře Budějovického Budvaru podařilo mezi světové metropole piva přidat v lednu tohoto roku i České Budějovice a Prahu. Na konferenci Pivo Bier Ale FORUM 2019 konané právě v těchto městech se naši pivovarníci mohli seznámit s řadou informací, názorů i praktických rad od takových světových odborníků, jakými jsou Tim Webb, Rick Kempen, Jeff Evens nebo Lorenzo Dabove.“

Brett Ellis

Co-Founder and Head Brewer at Wild Beer Co, England

„Zaklepali jsme na dveře u mnoha přátel: sládků, které uznáváme, a pivovarů, které máme rádi. Požádali jsme je o účast na tomto projektu spolupráce, abychom dokázali vytvořit něco nového, co se nepodařilo vytvořit nikomu samotnému z nás. Výsledek je sloučením kreativit Aleše Dvořáka – obchodního sládka Budvaru – a našich vlastních Wild-brewers.“ — přeloženo

Josef Paulík

majitel pivovaru Antoš

„Budvarští lidé - úsměv a velké srdce bijící pro české pivo – Budvar i malé řemeslné pivovary. Tak to cítím. V dnešním světě pro nás naprosto nepředvídatelné a neuvěřitelné. Díky za to, že nabízíte svým zákazníkům i naše piva i že jste partnerem místního pivního festivalu Slánský tuplák.“