Pivní slovník

Co je

Infuzní způsob vaření piva

Na rozdíl od dekokční způsobu je to ten jednodušší. Je vhodný pro piva typu ALE. Pro ležáky je používán v běžně v zahraničí, obzvláště ve velkých nadnárodních koncernech. Ležáky pak mívají sladovější chuť a charakterem se liší od typického českého ležáku. Infuzní způsob spočívá v tom, že se smíchá sladový šrot s teplou vodou, dílo se pak vyhřívá na cukrotvorné teploty a když enzymy odvedou svou práci, tak se scedí sladina. Žádná část díla se v tomto případě nevaří, takže proces je rychlejší a levnější.

Nejnovější články

10
.
8
.
2023

Za jak dlouho vyprchá pivo a kdy můžu řídit?

Na alkohol za volantem má mnoho zemí různý názor. Také proto se doba, kdy můžete řídit po pivu, mezi jednotlivými státy liší. Víte, za jak dlouho vyprchá pivo z vašeho systému a kdy můžete sednout za volant v Česku či Chorvatsku?

27
.
6
.
2023

Patříte mezi znalce piva? 10 pivních zajímavostí, které jste (ne)věděli

V článku se dozvíte, jaké je nejsilnější a nejdražší pivo na světě. Víte, zda je zdravější pít tmavé nebo světlé pivo a co je to Čochtan?

12
.
6
.
2023

Pivo dělá hezká těla? Pravda o kaloriích v pivu i pivním břichu

Kolik má pivo kalorií, má pivní pupek na svědomí opravdu pivo a proč po něm musíme tak často na toaletu? Přečtěte si, co pijete ve svém půllitru.