Na rozdíl od dekokční způsobu je to ten jednodušší. Je vhodný pro piva typu ALE. Pro ležáky je používán v běžně v zahraničí, obzvláště ve velkých nadnárodních koncernech. Ležáky pak mívají sladovější chuť a charakterem se liší od typického českého ležáku. Infuzní způsob spočívá v tom, že se smíchá sladový šrot s teplou vodou, dílo se pak vyhřívá na cukrotvorné teploty a když enzymy odvedou svou práci, tak se scedí sladina. Žádná část díla se v tomto případě nevaří, takže proces je rychlejší a levnější.
Pivo a sport. To je kombinace, na kterou Češi a Češky nedají dopustit. 🍺 Vydejte se za pivními chutěmi, historií a přírodními krásami po pivních stezkách.
Znáte hru Beer Pong či Macháčka? 🍺 Vyzkoušejte naše tipy na pivní hry a užijte si popíjení zlatého moku ještě o kapku víc.
Jídlo a pití jsou témata opředená mnoha mýty a pivo na tom není jinak 🍺 Nevěřte všemu, co koluje. Informace si ověřte v našem článku.