šipka
Pivní slovník

Co je

Infuzní způsob vaření piva

Na rozdíl od dekokční způsobu je to ten jednodušší. Je vhodný pro piva typu ALE. Pro ležáky je používán v běžně v zahraničí, obzvláště ve velkých nadnárodních koncernech. Ležáky pak mívají sladovější chuť a charakterem se liší od typického českého ležáku. Infuzní způsob spočívá v tom, že se smíchá sladový šrot s teplou vodou, dílo se pak vyhřívá na cukrotvorné teploty a když enzymy odvedou svou práci, tak se scedí sladina. Žádná část díla se v tomto případě nevaří, takže proces je rychlejší a levnější.

Nejnovější články

24
.
4
.
2025

Chmelová brigáda: Dříve povinnost, dnes přivýdělek a odreagování

Hledáte únik z kanceláře? Vyzkoušejte tradiční zemědělskou činnost – chmelovou brigádu. 🍺 Váš mozek si odpočine a ruce vydělají nějakou tu korunu.

10
.
4
.
2025

Pivo v akci: Ideální společník k vašemu grilování

Grilovací sezóna se blíží a bez piva se neobejde. 🍺 Ať se chystáte na gril hodit cokoliv, zajistěte si dostatek zlatého moku.

27
.
3
.
2025

Pivní slavnosti: Kde můžete během léta oslavovat pivo?

Léto je ideálním časem k oslavě osvěžujícího moku. 🍺 Kde můžete oslavovat? Máme pro vás několik tipů na pivní slavnosti a festivaly.

pivní blog