šipka
Pivní slovník

Co je

Infuzní způsob vaření piva

Na rozdíl od dekokční způsobu je to ten jednodušší. Je vhodný pro piva typu ALE. Pro ležáky je používán v běžně v zahraničí, obzvláště ve velkých nadnárodních koncernech. Ležáky pak mívají sladovější chuť a charakterem se liší od typického českého ležáku. Infuzní způsob spočívá v tom, že se smíchá sladový šrot s teplou vodou, dílo se pak vyhřívá na cukrotvorné teploty a když enzymy odvedou svou práci, tak se scedí sladina. Žádná část díla se v tomto případě nevaří, takže proces je rychlejší a levnější.

Nejnovější články

22
.
3
.
2024

Co ovlivňuje hořkost piva a jak hořké pivo mají v oblibě Češi?

Říká vám něco pojem IBU? Čím je ovlivněna hořkost piva a jak hořké pivo si oblíbili Češi? Vše se dozvíte v článku.

15
.
3
.
2024

Jak správně čepovat pivo?

Víte, jak správně načepovat pivo, aby bylo co nejlahodnější? Navíc poradíme, jak nalít do sklenice pivo z lahve a plechovky. Přejeme dobrou chuť!

11
.
3
.
2024

Jak se vaří pivo? Díl 2.

Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?

pivní blog