šipka
Pivní slovník

Co je

Infuzní způsob vaření piva

Na rozdíl od dekokční způsobu je to ten jednodušší. Je vhodný pro piva typu ALE. Pro ležáky je používán v běžně v zahraničí, obzvláště ve velkých nadnárodních koncernech. Ležáky pak mívají sladovější chuť a charakterem se liší od typického českého ležáku. Infuzní způsob spočívá v tom, že se smíchá sladový šrot s teplou vodou, dílo se pak vyhřívá na cukrotvorné teploty a když enzymy odvedou svou práci, tak se scedí sladina. Žádná část díla se v tomto případě nevaří, takže proces je rychlejší a levnější.

Nejnovější články

4
.
1
.
2024

Jiný kraj, jiné pivo aneb Jaká piva se pijí a čepují za hranicemi?

Zajímá vás, jaké pivo a kolik ho vypijí za hranicemi? 🍻 Mimo jiné prozradíme i střípky z historie a jakým zvoláním si v cizích zemích můžete připít.

30
.
11
.
2023

V čem se liší výčepní pivo a desítka?

V čem se liší výčepní pivo a desítka? Co je ležák, stolní pivo a pivo speciální a co všechno můžete vyčíst z pivní etikety?

24
.
11
.
2023

Mezinárodní den piva a pivní slavnosti

Zjistěte, kdy se každoročně koná Mezinárodní den piva a jak se slaví. Víte, který pivní festival je největší na světě?