Je technologický proces, při kterém se používají tzv. kvasinky spodního kvašení Saccharomyces pastorianus (Cukrová houba pastýřská). Spodní kvašení se vyznačuje především nižší teplotou kolem 10 °C, chuťovým profilem, který je čistší/neutrálnější a oproti svrchnímu kvašení nezanechává v pivu tolik ovocných a jiných chutí, a vyšší sedimentací kvasnic. Spodní kvašení probíhá zpravidla o něco déle než svrchní.
Plánujete pořízení domácího výčepu na pivo nebo výbavy do hospody? 🍻 Poradíme, jak se liší pivní chlazení i tlakování sudu pomocí kompresoru či CO₂. 🫧
Od Shakespeara ke Kupkovi a Argemě. 🎨🍺 Objevte, jak se pivo promítlo do literatury, malířství, filmu i hudby a jak inspiruje i dnes díky Budvaru.
Sour Ale neboli kyseláč dobývá pivní scénu. Proč chutná i „nepivařům“ a jak se vyrábí osvěžující pivní specialita s tradicí sahající až do středověku?