Je technologický proces, při kterém se používají tzv. kvasinky spodního kvašení Saccharomyces pastorianus (Cukrová houba pastýřská). Spodní kvašení se vyznačuje především nižší teplotou kolem 10 °C, chuťovým profilem, který je čistší/neutrálnější a oproti svrchnímu kvašení nezanechává v pivu tolik ovocných a jiných chutí, a vyšší sedimentací kvasnic. Spodní kvašení probíhá zpravidla o něco déle než svrchní.

Cider a pivo: Srovnání surovin a technologií výroby cideru a piva + postup pro domácí výrobu cideru krok za krokem. 🍏🍺
.webp)
Objevte nejlepší místa, kam zajít v Praze na pivo Budvar. Tradiční pivovary, moderní restaurace i útulné hospody. Kam na Budvar v Praze? 🍻

Třetí díl pivních stezek vás zavede na výlety za plným půllitrem i výhledy. Projděte se po chmelnicích a objevte regionální pivovary. 🍺