V nejmenších pivovarech je to člověk, který dělá téměř všechno. Od nákupu surovin, tvorbu receptur, vaření piva, stáčení a mnohdy i prodej. Ve větších pivovarech je to člověk zodpovědný za chod výroby, kvalitu piva a technologickou kázeň pivovarské chasy. Je to takový výrobní ředitel. POZOR: Neplést si se slovem sladovník. Sladovník je více, či méně kvalifikovaný pracovník ve výrobě piva. Sládek je šéf.
Od Shakespeara ke Kupkovi a Argemě. 🎨🍺 Objevte, jak se pivo promítlo do literatury, malířství, filmu i hudby a jak inspiruje i dnes díky Budvaru.
Sour Ale neboli kyseláč dobývá pivní scénu. Proč chutná i „nepivařům“ a jak se vyrábí osvěžující pivní specialita s tradicí sahající až do středověku?
Od světlého ležáku po IPA a kyseláče. Jak minipivovary mění tvář českého piva a proč Češi čím dál častěji sahají po netradičních pivních stylech? 🍺 🌍