Budweiser Budvar ORIGINALBudweiser Budvar ORIGINAL

Budweiser Budvar ORIGINAL

Leichtes Lager

LIMITKA
NOVINKA
NEFILTROVÁNO

Budweiser Budvar ORIGINAL

Leichtes Lager

5

% obj.

5

% VOL.

obsah alkoholu
alcohol content
Alkoholgehalt

11.9

%

EPM

Extract of original wort (EPM)

This unit indicates the amount of dissolved sugars in the wort, i.e. in the beer production phase before fermentation. In the past it was stated in degrees (°),but the levels are currently indicated in percent (%). So with 116 g of sugar that dissolved in 1 kg of wort we brewed a beer with 11.6 %.

EPM

EPM – Exktrat původní mladiny

Jednotka uvádí množství rozpuštěných cukrů v mladině, tedy ve fázi výroby piva před procesem kvašení. Dříve se uváděla ve stupních (°), ale v současné době se stupňovitost uvádí v procentech (%), tzn. že v případě 116 g cukru, které se rozpustily v 1 kg mladiny, jsme uvařili pivo o stupňovitosti 11,6 %.

EPM

EPM – Extrat aus ursprünglicher Bierwürze

Die Einheit nennt die Menge aufgelösten Zuckers in derBierwürze, also in der Phase der Bierproduktion vor dem Gärungsprozess. Früherwurde sie in Grad (°) angegeben, aber heute wird der Grad in Prozent (%) angeführt, d. h. im Fall von 116 g Zucker, die in 1 kg Bierwürze aufgelöstwurden, wird ein Bier mit einem Grad von 11,6 % gebraut.

22

IBU

bitterness

The International Bitterness Units (IBUs) are bitterness units defined by the American Society of Brewing Chemists

The unit is defined as a chemical unit, not a sensoric one. This means that beers with more milligram of iso-alfa-acids per one litre of beer may subjectively taste as less bitter than beers with less IBUs. But there is more things such as the malt composition that affect the taste of beer. The technical limit of IBU is 100.

hořkost

IBU – International Bitterness Units je jednotka hořkosti stanovená Americkým sdružením pivovarských chemiků.

Jednotka je udávána chemicky, ne senzoricky. Tudíž je možné, že piva s vyšším obsahem jednotek miligramů iso-alfa-hořkých kyselin na jeden litr piva mohou být subjektivně vnímána jako piva méně hořká než piva s nižším IBU. Chuť piva ovliňují další složky jako složení sladu apod. Technický limit jednotky IBU je 100.

Bitterkeit

IBU – International Bitterness Units ist die Einheit für Bitterkeit, die von der amerikanischen Vereinigung der Brauereichemiker festgelegt wurde.

Die Einheit wird chemisch angegeben, nicht sensorisch. Es ist nämlich möglich, dass Bier mit einem höheren Anteil von Milligramm-Einheiten an Iso-Alpha-bitteren Säuren auf einen Liter Bier können subjektiv als weniger bittere Biere wahrgenommen werden als Biere mit niedrigerem IBU. Den Geschmack des Biers beeinflussen weitere Komponenten wie die Zusammensetzung des Malzes u.dgl. Das technische Limit der Einheit IBU beträgt 100.

10

EBC

colour

European Brewery Convention (EBC) – this unit indicates the beer colour.

The scale starts with 4 that can be found in Pilsen-type beers or Berliner wheat-type beers and ends with 79 that can be found in Imperial Stout beers.

barva piva

EBC – European Brewery Conventionunit je jednotka určující barvu piva.

Stupnice začíná na hodnotě 4, kterou lze nalézt u piv plzeňského typu nebo berlínského kvasnicového typu a končí na hodnotě 79, kterou disponují piva typu “Imperial Stout”.

Farbe

EBC – European Brewery Convention Unit ist die Einheit, die die Farbe des Biers bestimmt.

Die Stufe beginnt mit dem Wert 4, den man bei Bieren Pilsener Art oder Berliner Hefeart findet und endet beim Wert 79, den Biere des Typs „Imperial Stout“ haben.

Tschechisches Malz

hopfen: halbfrüher roter aus zaaz (ŽPČ) • zapfen

Package

Balení

Verpackung

Lahev
lahev
0,33 l
0,5 l
Bottle
Lahev
FLASCHE
Plechovka
plech
0,33 l
0,5 l
METAL CAN
Plech
DOSE
KEG
KEG
20 l
30 l
50 l
KEG
Tank
Tank

Hop, water from deep Artesian wells of 300m depth, Moravian malt, brewers' unique skills and long maturing in lager cellars. A lager that makes a good reputation to the Czech beer brewing industry all over the world.

chráněné zeměpisné označení "českobudějovické pivo"

Nutritional values

Nutritional values

g/100 ml (unless otherwise stated)
Energy value (kJ/100 ml)
175
Carbohydrates total, incl. Polyols
3,46
Of this sugars (mono and disacharides)
0,24
Fat
0
– of this saturated fatty acids
0
Fibres
0
Protein
0,39
Salt
0,00234
Gliadin / gluten (mg/l)
16,8/33,6
Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty

g/100 ml (pokud není uvedeno jinak)
Energetická hodnota (kJ/100 ml)
175
Sacharidy celk.vč. polyolů
3,46
Z toho cukry (mono- a disacharidy)  
0,24
Tuky
0
– toho nasycené mastné kyseliny
0
Vláknina
0
Bílkoviny
0,39
Sůl
0,00234
Gliadin / lepek (mg/l)
16,8/33,6
Nährwerte

Nährwerte

g/100 ml (falls nicht anders angeführt)
Energiewert (kJ/100 ml)
175
Sacharide ges. einschl. Polyole
3,46
Davon Zucker (Mono- und Disacharide)
0,24
Fette
0
– davon gesättigte Fettsäuren
0
Ballaststoffe
0
Eiweiße
0,39
Salz
0,00234
Gliadin / Gluten  (mg/l)
16,8/33,6
ZavřítCloseschließen