Grilovací sezóna se blíží a bez piva se neobejde. Ať se chystáte na gril hodit cokoliv, zajistěte si dostatek zlatého moku.
Pivo chutná s něčím i jen tak. Své nezastupitelné místo si vydobylo i v kuchyni. Pokrmům dodává specifickou chuť a vůni. Už jste slyšeli o pivním rohlíku? Zkuste si ho upéct doma → Pivní rohlík: Delikatesa s tradicí.
Servírujte pivo, které podtrhne vaše grilovací umění.
Tip redakce: Chystáte si na grilovačku koupit štěně piva? Naučte se, jak správně pivo čepovat.
V misce smíchejte pivo, cibuli nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek, lžíci sladké papriky, lžičku drceného kmínu, sůl a pepř. Buřty podélně nařízněte a vložte do marinády. Nechte marinovat minimálně hodinu, ideálně přes noc. Buřty grilujte z obou stran dozlatova. Během grilování můžete buřty potírat marinádou, aby zůstaly šťavnaté.
Začněte marinádou, kterou získáte smícháním piva, medu, červené papriky, soli a pepře. Kuře potřete touto směsí a nechte ho odležet minimálně pět hodin. Kuře grilujte na otočném stojanu a průběžně ho marinádou potírejte, jen tak získá zlatavou křupavou kůrku.
Smíchejte v misce pivo, na kolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, hořčici, med, papriku, kmín, pepř a sůl. Krkovici nakrájejte na plátky, vložte do marinády a nechte marinovat alespoň 4 hodiny (samozřejmě ideálně přes noc) Plátky krkovice grilujte z obou stran dozlatova, nezapomeňte potírat.
Vytvořte si marinádu smícháním piva, medu, hořčice, prolisovaného česneku, soli a pepře. Žebra nakrájejte na menší kousky, vložte do marinády a nechte marinovat alespoň pět hodin, ideálně – jak jinak – než přes noc. Grilujte žebra ze všech stran, při potírání marinádou nešetřete. A nezapomeňte – k úspěšné grilovačce patří i kvalitní gril, který z masa vydoluje to nejlepší.
A jestli vás zajímá, co lze k pivu jen tak pokřupávat, inspirujte se naším článkem: Jídlo k pivo aneb Co dobrého k pivu zakousnout?
Od Shakespeara ke Kupkovi a Argemě. 🎨🍺 Objevte, jak se pivo promítlo do literatury, malířství, filmu i hudby a jak inspiruje i dnes díky Budvaru.
Sour Ale neboli kyseláč dobývá pivní scénu. Proč chutná i „nepivařům“ a jak se vyrábí osvěžující pivní specialita s tradicí sahající až do středověku?
Od světlého ležáku po IPA a kyseláče. Jak minipivovary mění tvář českého piva a proč Češi čím dál častěji sahají po netradičních pivních stylech? 🍺 🌍