← Back← Zurück← Zpět

Zvěřinové hody v Masných krámech

19.10.2016
Masné krámy

Šéfkuchař českobudějovické restaurace Masné krámy připravil pro hosty další lákavou nabídku. V pondělí 17. října začnou „Zvěřinové hody“. Na jídelním lístku bude až do neděle 23. října osm specialit připravených z pěti druhů jihočeské zvěřiny.

V pondělí 17. října začne v restauraci Masné krámy již devátý ročník tradiční podzimní gastronomické přehlídky „Zvěřinové hody“. Šéfkuchař Masných krámů připravil pro hosty nabídku osmi specialit z pěti druhů jihočeské zvěřiny. Maso dodávají Lesy a rybníky města Českých Budějovic s.r.o. Všechny kusy zvěřiny byly legálně ulovené a suroviny samozřejmě prošly veterinární kontrolou. Akce potrvá do neděle 23. října.

„Našim hostům letos doporučuji ochutnat pečenou kačenu, nebo fořtovu jehlu. V nabídce samozřejmě nebudou chybět ani nejúspěšnější jídla z minulých ročníků - vývar z bažanta, zvěřinová paštika a výpečky z divočáka. Díky našemu osvědčenému dodavateli mohu garantovat, že veškeré maso bude správně odleželé a vyzrálé,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Roční spotřeba v České republice je však pouze 1 kilogram na osobu. Jako ideální nápoj doporučuje šéfkuchař sezónní pivní speciál Budweiser Budvar B:CHERRY: „Tmavý ležák s višní má sladko-kyselo-hořkou chuť, která se velmi dobře hodí právě ke zvěřině.“

Masné krámy se již nyní připravují na listopadové „Svatomartinské posvícení“ a „Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů – Rakousko/Bavorsko“.

Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Kapacita restaurace je 200 míst. Rezervace jsou možné na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz.

Zvěřinové hody v Masných krámech
17. 10. – 23. 10. 2016

Aperitiv

0,02lMedová slivovice25,- Kč

Studený předkrm

100gZvěřinová paštika paní nadlesní, ve slaninách balená, brusinkový přeliv, bílé pečivo69,- Kč

Polévka

0,22 lSilný vývar z bažanta se zeleninkou a nudlemi39,- Kč

Hlavní pokrmy

200gVýpečky z divočáka, červené zelí, bramborové knedlíky149,- Kč150gSmažené kančí řízečky s mandlemi, na švestkové omáčce, šťouchaný brambor169,- Kč150gDančí ragú na červeném víně provoněné bylinkami, špekový knedlík159,- Kč150gJelení plec se šípkovou omáčkou, plněná hruška, houskový knedlík169,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje

½ ksPečená divoká kačena, červené zelí, ½ bramborový a ½ špekový knedlík199,- Kč200gFořtova jehla /divočák, daněk, bažant, slanina, sušené švestky/, bramborové krokety199,- Kč

Moučník

80gOřechová palačinka s rumovou zmrzlinou, šlehačka69,-Kč

Sládek pivovaru doporučuje

0,3lBudweiser Budvar B:CHERRY /višňový tmavý ležák/24,-Kč

Weitere Informationen und Fragen

Markéta Ježková

PR manager

Further information and questions

Markéta Ježková

PR manager

Další informace
a dotazy

Markéta Ježková

PR manažer

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.