← Back← Zurück← Zpět

Výroční ceny České a moravské pivovarnické akademie za rok 2016 získali Adam Brož, Jan Šavel a pivnice Budvar

21.4.2017
Pivovar
Ocenění

Česká a moravská pivovarnická akademie včera vyhlásila Výroční ceny za rok 2016. V kategorii „Pivovar s výstavem nad 500 000 hektolitrů“ získal Výroční cenu Ing. Adam Brož, Ph.D., MBA – sládek Budějovického Budvaru. Za dlouholetý přínos pro české pivovarnictví získal Výroční cenu doc. Ing. Jan Šavel, CSc. - vedoucí výzkumu a vývoje Budějovického Budvaru. Vítězem v kategorii „Pivovarská restaurace“ se stala pivnice Budvar.

Česká a moravská pivovarnická akademie (dále jen ČMPA) včera v Tereziánském sále Břevnovského kláštera vyhlásila výsledky hlasování svých členů a udělila Výroční ceny 2016.

V kategorii „Pivovar s výstavem nad 500 000 hektolitrů“ se vítězem stal Ing. Adam Brož, Ph.D., MBA, sládek Budějovického Budvaru. Adam Brož získal Výroční cenu ČMPA již podruhé – poprvé to bylo předloni za rok 2014. Výroční cenu „za dlouholetý přínos pro české pivovarnictví“ získal doc. Ing. Jan Šavel, CSc., vedoucí výzkumu a vývoje Budějovického Budvaru. Docent Šavel je významným a váženým vědcem v oboru pivovarství, autorem mnoha odborných článků, kapitol monografií, přednášek, asi 30 patentů a užitných vzorů, člen Síně slávy českého pivovarství a sladařství a držitel Výroční ceny F. O. Poupěte. Vítězem v kategorii „Pivovarská restaurace“ se stala pivnice Budvar.

„Děkujeme členům Akademie za hlasy v letošní anketě. Výroční ceny chápeme jako poklonu odborné veřejnosti všem pracovníkům Budějovického Budvaru, kteří důstojně a s hrdostí pokračují v tradici vaření originálního budějovického piva podle osvědčených řemeslných postupů, z tradičních surovin a zároveň s využitím nejnovější poznatků moderní vědy a techniky,” říká Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru.

Budějovický Budvar vystavil v roce 2016 nejvíce piva ve své historii. Celkový objem dosáhl hodnoty 1 615 000 hektolitrů, což je o 0,8 % více než v roce 2015 (1 602 000 hektolitrů).  Budvaru se podařilo dále navýšit výstav především zásluhou nadstandardního výkonu a nasazení všech pracovníků, i přes atakování horní hranice svých výrobních i logistických kapacit. Další racionalizace logistických procesů a již probíhající masivní investice do kapacit umožní pivovaru další růst.

Weitere Informationen und Fragen

Markéta Ježková

PR manager

Further information and questions

Markéta Ježková

PR manager

Další informace
a dotazy

Markéta Ježková

PR manažer

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.