BackZurückZpět

V pondělí začne v Masných krámech desátý ročník „Zvěřinových hodů“

13.10.2017
Masné krámy

V českobudějovické restauraci Masné krámy začne v pondělí 16. října již desátý ročník „Zvěřinových hodů“, které již mnoho let patří k nejnavštěvovanějším gastroakcím roku. Jihočeskou zvěřinu dodají Lesy a rybníky České Budějovice, s.r.o. V nabídce se objeví nejoblíbenější pokrmy z minulých let - zvěřinová paštika, výpečky z divočáka a zvěřinové ragú na červeném víně.

Českobudějovická restaurace Masné krámy připravuje pro hosty již desátý ročník „Zvěřinových hodů“. Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne speciality z jihočeské zvěřiny (divočák, jelen, divoká kachna, bažant), kterou dodají Lesy a rybníky České Budějovice, s.r.o. Na talířích se objeví nejoblíbenější pokrmy z minulých ročníků – zvěřinová paštika, výpečky z divočáka a zvěřinové ragú na červeném víně.

„Můžeme garantovat, že maso bude ideálně odleželé a uzrálé, což je u zvěřiny, podobně jako u hovězího, mimořádně důležité. Všechny kusy zvěřiny byly legálně uloveny a suroviny samozřejmě prošly veterinární kontrolou,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Je velká škoda, že Češi zvěřinu konzumují jen výjimečně – roční spotřeba je pouze 1 kilogram na osobu,“ dodává Luděk Hauser.

Masné krámy připravují další dvě gastroakce již na listopad – budou to tradiční „Svatomartinské posvícení“ a „Burgry a steaky“. Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar, který se čepuje z tanků.

Kapacita restaurace Masné krámy je 200 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz.

Zvěřinové hody v Masných krámech

(16. – 22. 10. 2017)

Aperitiv

0,02l Hruškovice s hruštičkou     25,- Kč

Studený předkrm

100g Zvěřinová paštika paní nadlesní, ve slanině balená, brusinkový přeliv, bílé pečivo    69,- Kč

Polévka

0,22l Silný vývar z bažanta se zeleninou a nudlemi     45,- Kč

Hlavní pokrmy

200g Výpečky z divočáka, červené zelí, bramborové knedlíky 159,- Kč

150g Smažené kančí řízečky s mandlemi na švestkové omáčce, šťouchaný brambor 179,- Kč

150g Zvěřinové ragú na červeném víně provoněné bylinkami, špekový knedlík 169,- Kč

150g  Jelení plec se šípkovou omáčkou, plněná hruška, houskový knedlík 179,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje

½ ks Pečená divoká kačena, červené zelí, ½ bramborový a ½ špekový knedlík 209,- Kč

200g Fořtova jehla /divočák, daněk, div. kachní prsa, slanina, sušené švestky/, bramborové krokety 219,- Kč


Moučník

80g Ořechová palačinka s rumovou zmrzlinou, šlehačka     79,- Kč

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Danke für dein Interesse. Wir haben Sie zur Abonnentenliste hinzugefügt.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have added you to the list of subscribers.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam odběratelů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.