← Back← Zurück← Zpět

Tradiční zabíjačka v Masných krámech

18.1.2016
Masné krámy

Šéfkuchař restaurace Masné krámy připravuje pro hosty tradiční jihočeskou zabíjačku, spojenou s „Vepřovými hody“. V pátek 22. ledna ve 14:00 začne šéfkuchař Luděk Hauser ve spolupráci s řeznickým mistrem Kamilem Taiblem zpracovávat maso z pěti vepřů, které dodá společnost „Maso Uzeniny Písek, a.s.“. Přímo před zraky chodců v Krajinské ulici se čerstvé maso začne proměňovat v klasické delikatesy – jitrnice, jelítka, tmavou tlačenku a jiné dobroty. Zabíjačkové speciality se vzápětí objeví na stolech hostů v Masných krámech. S prodejem „přes ulici“ organizátoři nepočítají. „Vepřové hody“ budou probíhat až do 31. ledna.

Zabíjačka a „Vepřové hody“ patří v Masných krámech mezi nejúspěšnější gastronomické akce. Letos se uskuteční již sedmý ročník. „Zájem veřejnosti bývá obrovský i díky tomu, že část řeznické práce probíhá přímo na ulici. I na vesnici dnes mají lidé stále méně příležitostí podívat se na zpracování masa, vaření ovaru v klasickém „brutaru“, ruční nabíjení jitrnic a jelítek nebo krájení sádla na škvarky,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Masné krámy chystají i letos řadu tematicky zaměřených gastronomických akcí. Nejbližší gastroakce – „Dny slovenské kuchyně“ – proběhne ve druhé polovině února. Restaurace nabízí hostům klasickou staročeskou kuchyni a především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst. Podrobné informace o Masných krámech najdete na www.masne-kramy.cz.

Vepřové hody v Masných krámech
22. 1. 2016 – 31. 1. 2016

Menší pokrmy pod pivo
150g    Domácí tláča, 1ks chléb 64,- Kč
100g     Selské škvarky ještě vlažné, 1ks chléb 49,- Kč
100g     Domácí uzené, hořčice kyselá okurka, křen 1ks chléb 79,- Kč

Polévky
0,22 l    „Prdelačka“ - ovarová polévka s kroupami 35,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
1100g    Zabijačkový talíř /2ks jitrnička, 2ks jelítko, 1pc grilovaný bůček, kočičák, kysané zelí, hořčice, křen/ 410,- Kč

Hlavní pokrmy
200g    Zabijačkový guláš s cibulkou, houskový a špekový knedlík 89,- Kč
250g    Ovarové prkno, hořčice, křen, feferonka, 2ks chléb 98,- Kč
170g    Jelítko vlastní výroby, křen, hořčice, kočičák 85,- Kč
170g     Jitrnička vlastní výroby, křen, hořčice, kočičák 85,- Kč
200g    Smažená krkovička, domácí bramborový salát 109,- Kč
400g    Grilovaný česnekový bůček, jablečný křen, 2ks chléb 129,- Kč

Doporučujeme k masu
1 ks    chléb /1/ 6,- Kč
160g     Syrové kysané zelí 25,- Kč
200g    Zelný salát s křenem 37,- Kč

Sladká tečka
200g     Flambovaný krupicový trhanec, jablečné pyré, skořice 49,- Kč

Weitere Informationen und Fragen

Markéta Ježková

PR manager

Further information and questions

Markéta Ježková

PR manager

Další informace
a dotazy

Markéta Ježková

PR manažer

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.