Zítra a v pátek 21. ledna vždy od 14:00 hodin se před Masnými krámy bude konat tradiční česká zabíjačka, která zahájí Vepřové hody. Přímo na chodníku v Krajinské ulici bude po celé odpoledne probíhat před zraky přihlížejících ruční zpracování celého vepře domácího na klasické zabíjačkové delikatesy – například na ovar, ovarovou polévku, jitrnice, jelítka, tmavou tlačenku nebo škvarky. „Jedním z cílů akce je přiblížit lidem klasickou vesnickou zabíjačku,“ říká Tomáš Olejník, vedoucí oddělení gastro Budějovického Budvaru. Chybět proto nebudou řezníci v klasických kostkovaných kabátech a čepicích „zmijovkách“. O správnou zabíjačkovou atmosféru se postará kapela Dudlajda (harmonika, vozembouch a dudy).
„Na zpracování masa a správné dávkování koření dohlédne šéfkuchař restaurace Masné krámy pan Luděk Hauser se svými pomocníky. Vše se odehraje přímo před zraky zájemců, včetně vaření ovaru v klasickém „brutaru“, bourání a vykostění masa, krájení sádla na škvarky nebo ručního nabíjení jitrnic a jelítek,“ dodává Tomáš Olejník. Čerstvě vyrobené dobroty budou již v podvečer servírovány hostům v Masných krámech. S prodejem „přes ulici“ organizátoři nepočítají.
Vepřové hody v Masných krámech budou pokračovat až do 31. ledna. Další informace včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz. Rezervace do restaurace Masné krámy je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz.