← Back← Zurück← Zpět

„Svatomartinské posvícení“ v Masných krámech

10.11.2017
Masné krámy

Na stolech ve známé českobudějovické restauraci Masné krámy zavoní již zítra dozlatova upečené české husy z Byňova u Nových Hradů a další posvícenské dobroty. Desátý ročník Svatomartinského posvícení potrvá až do neděle 12. listopadu.

Již zítra začne ve známé českobudějovické restauraci Masné krámy desátý ročník Svatomartinského posvícení. Také letos budou ozdobou svátečních stolů dozlatova upečené novohradské husy s plněným jablkem, červeným zelím a variacemi knedlíků. Husy se budou péci vcelku při teplotě 1500 C asi 3 hodiny. Jedna porce bude představovat ¼ celé husy, tedy asi 1000 gramů. Za ochutnání budou stát i další dobroty, například pečínka z husích jatýrek, nebo husí paštika. „Svatomartinské posvícení“ potrvá do neděle 12. listopadu.

„Novohradské husy z Byňova mají bezkonkurenčně nejvyšší kvalitu masa. Letos je proto pečeme již desátým rokem,“říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. Husy z Byňova u Nových Hradů patří mezi chuťově vyhledávané české speciality a pocházejí z jediného šlechtitelského chovu v České republice s více než třicetiletou tradicí. Další informace o husách z Nových Hradů najdete zde.

Restaurace Masné krámy nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar B:SPECIAL z tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Kapacita restaurace je 200 míst. Rezervace jsou možné na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz

„Svatomartinské posvícení“ v Masných krámech

09. 11. – 12. 11. 2017


Studené předkrmy

100g Pečínka z husích jatýrek, bramborový lokš    79,- Kč

80g  Husí paštika, sušené švestky v grappě a balsamiku, pečivo    79,- Kč

Polévka

0,22 l Drůbková krémová s hráškem     42,- Kč

Hlavní pokrmy

250g Pečené kuřecí stehno „ala Husa“, červené zelí, bramborový a špekový knedlík 119,- Kč

200g Krůtí steak na jalovci s rozmarýnem, švestková omáčka, máslová mrkev, rösti  189,- Kč

Šéfkuchař Hauser doporučuje

¼  Čtvrtka dozlatova pečené husy, plněné jablko, červené zelí, variace knedlíků 349,- Kč

Moučník

110g Bramborové lokše plněné povidly, sypané ořechy a mákem         69,- Kč

Svatomartinské víno, Víno Mikulov

0,2 l Müller Thurgau, jakostní odrůdové, bílé 38,- Kč

0,2 l Svatovavřinecké, jakostní odrůdové, růžové    38,- Kč

0,2 l Svatovavřinecké jakostní odrůdové, červené             38,- Kč

Weitere Informationen und Fragen

Markéta Ježková

PR manager

Further information and questions

Markéta Ježková

PR manager

Další informace
a dotazy

Markéta Ježková

PR manažer

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.