BackZurückZpět

Speciální pivo B:CRYO získalo uznání ředitele soutěže Česká inovace 2014

30.3.2015
Aktuality
Inovace
Ocenění

Budweiser Budvar B:CRYO bylo na český trh uvedeno v listopadu 2014. Jedná se superspeciální pivo, vyráběné patentově chráněným postupem kryokoncentrace přímo v láhvi: ze speciálního  piva se ve vhodně vytvarované láhvi po zmrznutí vytvoří heterogenní pórovitá struktura složená z ledu a mikroskopických kanálků, vyplněných velice silným pivem B:CRYO. Pomocí originálního narážecího zařízení je pak B:CRYO vytlačováno z láhve a hosté si nápoj sami čepují do sklenic. Vývoj B:CRYO trval téměř 2 roky. Kromě chuťových vlastností nápoje řešil vývojový tým například i optimální vlastnosti láhve nebo technické řešení originálního výčepního zařízení.

„B:CRYO založilo zcela novou pivní kategorii. Náš postup kryokoncentrace přímo v láhvi na stole zákazníka je světově unikátní a máme jej patentově chráněný. I proto jsme náš výrobek přihlásili do soutěže Česká inovace. Těší nás, že B:CRYO porotu zaujalo,“ říká Ing. Petr Košin, Ph.D., vedoucí vývojového týmu z Budějovického Budvaru. B:CRYO získalo uznání ředitele České inovace „za průlomovost v tradičním odvětví“. Soutěž organizuje Česká inovace, o.p.s. s cílem rozpoznat perspektivní inovace, ocenit jejich autory a podpořit další uplatnění inovací v praxi. Česká inovace již pomohla desítkám projektů posunout se o krok vpřed zviditelněním, radami, finanční podporou anebo propojením s relevantními partnery. Více informací najdete zde.

Zájem o B:CRYO ze strany provozovatelů restaurací byl od samotného počátku značný a během několika týdnů se B:CRYO začalo čepovat v 60 vybraných restauracích. To byl i cíl v první etapě při uvedení na trh. V současné době si milovníci pivních specialit mohou B:CRYO objednat v 78 provozovnách. Počet provozoven se nebude letos příliš navyšovat, aby byla zachována exkluzivita produktu, neboť B:CRYO může být pro restauraci značnou konkurenční výhodou. Proto pivovar počítá s marketingovou podporou těchto podniků a také s motivačním programem pro personál. S exportem B:CRYO mimo Českou republiku se v dohledné době nepočítá.

Co je B:CRYO
Budweiser Budvar B:CRYO je mimořádné silné pivo, které si konzument „vyrábí“ přímo na stole restaurace. Host si objedná vždy celou láhev piva o objemu 1,5l, ze které získá přibližně 3 -3,5 dcl B:CRYO. Po načepování má B:CRYO., stupňovitost asi 40, hořkost 60 EBC a obsah alkoholu kolem 21% obj. K dispozici je pouze ve vybraných restauracích, které disponují vyškoleným personálem a speciálním výčepním zařízením. Do restaurací se dodává v nezamražené formě. B:CRYO je určeno pro milovníky piva – muže i ženy. Pije se ze sklenic o objemu 0,2 l na nožce. Chutná jako pivo, ale zároveň hřeje jako destilát. Pije se pomalu, při konzumaci je potřeba plným douškem zaplavit všechny chuťové receptory v ústech. Po napití přechází plná a intenzívní pivní chuť B:CRYO od nasládlosti k intenzívní hořkosti, která v závěru nabádá k dalšímu napití. Primárně se B:CRYO pije jako digestiv – velmi dobře se totiž hodí k tradičním pokrmům české kuchyně, jako jsou pečené koleno, vepřová žebra, pečená husa nebo tatarský biftek. Velmi dobře ale může kdykoliv během večera doplnit běžné čepované pivo. Další informace o B:CRYO najdete na
www.budvar.cz/b-cryo.

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Danke für dein Interesse. Wir haben Sie zur Abonnentenliste hinzugefügt.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have added you to the list of subscribers.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam odběratelů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.