BackZurückZpět

Restaurace Masné krámy oslaví dva roky od znovuotevření

3.12.2009
Budweiser Budvar
Masné krámy

Úspěch Masných krámů je do značné míry založen na pivu z Budějovického Budvaru, což potvrzují i čísla - od 5. prosince 2007 do 4. prosince 2009 tam hosté vypili 2 930 hektolitrů piva. „Většinu objemu čepovaného piva tvoří „kroužkovaný ležák“ Budweiser Budvar, který čepujeme, jako jediní na světě, přímo z pivních tanků. Jeho podíl na celkové výtoči byl 87 %, tedy 2 550 hektolitrů,“ říká Tomáš Olejník, vedoucí oddělení gastro z Budějovického Budvaru. Zbytek čepovaného piva tvořilo výčepní pivo, tmavý ležák a čepované nealkoholické pivo. „Naši číšníci roznesli během 24 měsíců celkem 538 300 porcí velkých piv a 79 501 porcí malých piv,“ doplňuje Tomáš Olejník.

Masné krámy návštěvníky lákají nejen nabídkou piva, ale i dobrou kuchyní. Oblibě se těší nejen zvýhodněná obědová měnu, ale zejména gastronomické sezónní akce. V letošním roce mezi nejúspěšnější patřily „Dny slovenské kuchyně“, „Houby z jihočeských lesů a hájů“ nebo „Zvěřinové hody“. Celkově se za dva roky provozu v Masných krámech snědlo celkem 204 164 hlavních jídel a 59 802 porcí polévek. Nejúspěšnějšími pokrmy byly: 1. Hovězí pivovarský guláš, špekový knedlík 16 595 porcí, 2. Vepřová grilovaná žebra  9 728 porcí, 3. Vepřová pečeně, zelí, knedlík 9 576 porcí, 4. Svíčková na smetaně, houskový knedlík 8 744 porcí.

Kapacita restaurace Masné krámy je 190 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301, na e-mailu info@masne-kramy.cz, nebo v objednávkovém formuláři přímo na webu www.masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz.

O restauraci Masné krámy
Dnešní budova Masných krámů pochází zřejmě z roku 1554. Jak název napovídá, sloužily Masné krámy  původně k prodeji masa. Na pivnici byly přestavěny v roce 1953 a rychle získaly značnou popularitu díky prvotřídnímu pivu z Budějovického Budvaru a výborné kuchyni. Po povodni v roce 2002 musely být uzavřeny a po pětileté odmlce byly znovu otevřeny 5. prosince 2007. Rekonstruovaný interiér, jehož autorem a dodavatelem je studio Story Design a.s., navazuje nejen na tradici původní restaurace, ale i na historický charakter budovy. Proto byly voleny architektonické prvky a tradiční materiály, které toto historické vyznění podporují (dubový masiv, přírodní kůže, černý matný kov, patinovaná měď). Nábytkové vybavení interiéru má jednoduchý a účelový charakter a svými výrazovými prvky také evokuje historickou sounáležitost se stavbou. To však neznamená, že by se v Masných krámech neuplatnily i nejmodernější trendy vybavení restauračních zařízení. Proto zde nalezneme jak velkoplošné obrazovky a další techniku pro velkoplošnou projekci, tak i WIFI připojení k internetu či bezdrátovou pokladní techniku. Kapacita pivnice je 190 míst.

Kroužkovaný ležák v Masných krámech
Nejdůležitějším druhem piva v nabídce Masných krámů je „kroužkovaný ležák“ Budweiser Budvar.V Masných krámech se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar přímo z tanku. Kroužkovaný ležák je k dostání jen ve vybraných českých restauracích. Kvůli obsahu živých kvasinek je kroužkovaný ležák velmi citlivý na podmínky skladování (při 6° - 8° C) a ošetřování, které splňují jen některé restaurace. Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá určité množství „kroužků“ – neboli nové kultury pivovarských kvasinek v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. Kvasinky pak pokračují ve své práci a dostávají se živé přímo k zákazníkovi. Díky nim má kroužkovaný ležák lepší senzorické vlastnosti než klasický sudový ležák (vyšší plnost, vyšší říz, pevnější pěna aj.).

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Danke für dein Interesse. Wir haben Sie zur Abonnentenliste hinzugefügt.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have added you to the list of subscribers.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam odběratelů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.