← Back← Zurück← Zpět

Pstruzi a medvědí česnek v restauraci Masné krámy

18.4.2016
Masné krámy

V restauraci Masné krámy letos proběhne již devátý ročník gurmánské akce spojené se zahájením pstruhové sezóny. Čerství pstruzi a siveni ze šumavské říčky Spůlka obohatí nabídku v jídelním lístku od čtvrtka 21. dubna. Chlazené ryby dodá vyhlášené Pstruhařství Mlýny z Žáru u Vacova. Během loňského ročníku byl nejoblíbenější úpravou Grilovaný pstruh plněný medvědím česnekem a jarní cibulkou – hosté si objednali přes 300 porcí.

„Protože má medvědí česnek jemnější aroma než běžný kuchyňský česnek, hodí se velmi dobře k dochucování rybího masa. Hosté mohou ochutnat hned dva recepty – pstruží filety s medvědím máslem nebo grilovaného pstruha plněného medvědím česnekem a jarní cibulkou,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Lidé budou moci zároveň ochutnat několik dalších jídel okořeněných medvědím česnekem – stále populárnější jarní zeleninou, jejíž sezóna právě vrcholí.

Masné krámy v letošním roce uspořádají i další tematicky zaměřené gastronomické akce:
•    Burgry + Chřestění v Masných krámech (18. – 22. května)
•    Fest Masné Krámy (24. – 26. června)
•    Zvěřinové hody (17. – 23. října)
•    Svatomartinské posvícení (10. – 13. listopadu)
•    Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů – Rakousko/Bavorsko (22. – 27. listopadu)

Restaurace nabízí hostům klasickou staročeskou kuchyni a především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst. Podrobné informace o Masných krámech najdete na www.masne-kramy.cz

O medvědím česneku
Česnek medvědí (Allium ursinum) je lesní druh, který roste v lužních a listnatých lesích, kolem potoků či na úpatích svahů. Má rád vlhké, humózní a kypré půdy. Často se vyskytuje hromadně a vytváří krásné koberce bílých květů. Medvědí česnek je stará léčivá rostlina. Obsahuje především silice se sirnými sloučeninami. Účinné látky působí v mnoha směrech. Mají baktericidní účinky a pomáhají například při nachlazení a při onemocnění horních cest dýchacích. Působí rovněž fungicidně, ničí mykózy a plísně. Medvědí česnek také snižuje krevní tlak a působí proti kornatění cév. Používá se jako prostředek ničící střevní baktérie, proti nadýmání a proti střevním parazitům. V kuchyni se používají mladé listy a květní stvoly.

ZAHÁJENÍ PSTRUHOVÉ SEZONY A SPECIALITY Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU
Masné krámy 21. 04. – 24. 04. 2016
Čerstvé ryby dodává Pstruhařství MLÝNY ze Šumavy
Předkrm

100g    Bruscheta z cherry rajčátek a medvědího česneku, bílé pečivo zapečené kozím sýrem 59,- Kč

Polévka
0,22 l    Krém z medvědího česneku s máslovými krutony 42,- Kč

Hlavní pokrmy
1 ks    Pstruh na modro s kořenovou zeleninou a máslem, petrželový brambor 159,- Kč
180 g     Pečený filet ze sivena na kmíně, šťouchaný brambor 159,- Kč
180 g    Filety ze pstruha servírované ve fólii s medvědím máslem, pečená řepa, bramborový gratin 169,- Kč
360 g    Smetanové špagety s medvědím česnekem a sušenými rajčaty, sypané parmezánem 99,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
1 ks    Grilovaný pstruh plněný medvědím česnekem a jarní cibulkou, šťouchaný brambor 159,- Kč
150 g    Kuřecí prsa plněná kozím sýrem, servírovaná na těstovinách s pestem z medvědího česneku 149,- Kč

Moučník
110 g    Limetkové parfait s čerstvou mátou a ovocem 49,- Kč

Sládek pivovaru doporučuje
0,3l    Budweiser Budvar BUD B:STRONG Limited Edition 16° 35,- Kč
speciální várka piva z čerstvých hlávek Žateckého poloraného červeňáku

Weitere Informationen und Fragen

Markéta Ježková

PR manager

Further information and questions

Markéta Ježková

PR manager

Další informace
a dotazy

Markéta Ježková

PR manažer

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.