← Back← Zurück← Zpět

Novinka z Budějovického Budvaru: nealkoholické pivo v sudech

2.4.2008
Inovace

„Zavedení sudového nealkoholického piva je naší reakcí na dynamický růst poptávky po našem nealko pivu v posledních dvou letech. V roce 2005 jsme v České republice prodali 10 207 hektolitrů nealkoholického piva, v roce 2007 už 18 817 hektolitrů. Loni se náš prodej nealkoholického piva meziročně zvýšil o 31 procent,“ říká Ing. Martin Horejš, vedoucí oddělení tuzemských prodejů Budějovického Budvaru. „Novinkou vycházíme vstříc přáním našich zákazníků. Očekáváme, že čepované nealkoholické pivo nám letos pomůže k dalšímu zvýšení prodeje,“ dodává Horejš.

Nealkoholické pivo obecně je primárně určené pro řidiče. Je ale také velmi vhodným nápojem pro všechny, kteří sledují svou tělesnou hmotnost. Má totiž velmi nízký obsah využitelné energie – jen asi 1/3 energetického obsahu ležáku.

Výroba chutného nealkoholického piva je poměrně složitá a neobejde se bez přísného dodržování technologické kázně a bez dlouhodobých zkušeností. Zárukou kvality a chuti nealkoholického piva Budweiser Budvar je i fakt, že sládek Budějovického Budvaru – Ing. Josef Tolar – byl členem týmu, který v roce 1975 vytvořil první nealkoholické pivo v Československu. Nealkoholické pivo Budweiser Budvar se vyrábí z nejkvalitnější přírodních surovin a jeho chuť a vůni dotváří žatecký hlávkový chmel.

Weitere Informationen und Fragen

PR manager

Further information and questions

PR manager

a dotazy

PR manažer

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.