BackZurückZpět

Nealkoholické pivo Budweiser Budvar – vhodný nápoj pro horké dny

11.7.2008
Budweiser Budvar
Inovace

Letní období klade zvýšené nároky na pitný režim. Denně by měl dospělý člověk vypít 2 - 3 litry tekutin. V létě by se měla dodržovat spíše horní hranice tohoto limitu. Důležité však není pouze množství nápojů, ale i jejich skladba. Často se například zapomíná na to, že káva a alkoholické nápoje se do denního limitu nezapočítávají. Nápoje s vysokým obsahem cukru pocit žízně zvyšují a navíc mohou nepříznivě působit na zubní sklovinu.

Nealkoholické pivo díky své hořkosti a kysličníku uhličitému dobře zahání pocit žízně, a navíc obsahuje řadu biologicky hodnotných látek. „Nealkoholické pivo obsahuje vitamíny, minerály, stopové prvky, antioxidanty, esenciální aminokyseliny a další sloučeniny. Jeho hlavní devizou však je, alespoň v případě nealkoholického piva Budweiser Budvar, osvěžující chuť způsobená jemnou hořkostí a obsahem oxidu uhličitého,“ vysvětluje Petr Košin z oddělení výzkumu Budějovického Budvaru.

Další pozitivní vlastností nealkoholického piva je jeho nízký energetický obsah. Zejména v letním období kladou odborníci na výživu důraz na konzumaci potravin s nižším energetickým obsahem z důvodu menší zátěže organismu. Porovnání nealkoholického piva se slazenými nealkoholickými nápoji v tomto směru jasně vyznívá pro nealkoholické pivo. Energetický obsah kolových nápojů se nejčastěji pohybuje v rozmezí 104 – 187 kJ/100 ml, limonád s ovocnou příchutí v rozmezí 126 - 212 kJ/100 ml, ochucených minerálních vod od 65 do 104 kJ/100 ml, ovocných ledových čajů kolem 120 kJ/100 ml a u džusů dokonce až 233 kJ/100 ml. Energetický obsah běžného ležáku se pohybuje kolem 175 - 180 kJ/100 ml. Nealkoholické pivo Budweiser Budvar má energetický obsah pouze 53 kJ/100 ml. Pro lepší představu lze uvést, že zatímco půllitrové balení koly obsahuje přibližně stejně energie jako 12 kostek cukru, tak v případě nealkoholického piva Budweiser Budvar je to pouze 3,6 kostky. „Nealkoholická piva mají obecně poměrně nízký energetický obsah. Nealkoholické pivo Budweiser Budvar má podle měření v naší laboratoři jeden z nejnižších energetických obsahů z nealkoholických piv prodávaných na českém trhu -  a to až o několik desítek kJ na 100 ml méně,“ dodává Petr Košin.

Výroba chutného nealkoholického piva je poměrně složitá a neobejde se bez přísného dodržování technologické kázně a bez dlouhodobých zkušeností. Zárukou kvality a chuti nealkoholického piva Budweiser Budvar je i fakt, že sládek Budějovického Budvaru – Ing. Josef Tolar – byl členem týmu, který v roce 1975 vyrobil první nealkoholické pivo v Československu. Nealkoholické pivo Budweiser Budvar se vyrábí z nejkvalitnější přírodních surovin a jeho chuť a vůni dotváří žatecký hlávkový chmel. V prodeji je v lahvích o objemu 0,5 a 0,33 litru a od letošního dubna též v KEG sudech o objemu 20 litrů.

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Danke für dein Interesse. Wir haben Sie zur Abonnentenliste hinzugefügt.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have added you to the list of subscribers.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam odběratelů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.