BackZurückZpět

Masné krámy podpoří českobudějovické hokejisty: „To bude maso“

7.3.2012
Masné krámy
Podporujeme

Také Masné krámy se zapojí do kampaně „To bude maso“, kterou připravil HC MOUNTFIELD pro své fanoušky na nadcházející play-off hokejové extraligy. Fanoušci, ale i všichni ostatní hosté, kteří navštíví v příštích týdnech Masné krámy, si budou moci v oblíbené restauraci pochutnat na specialitách, které připravil šéfkuchař Luděk Hauser se svými kolegy. Gastronomická akce začíná 8.3., tedy v den prvního čtvrtfinálového utkání HC MOUNTFIELD, a potrvá po celou dobu jeho boje o mistrovský titul. Všechny televizní zápasy HC Mountfield budou fanoušci moci sledovat na velkoplošných obrazovkách v Masných krámech.

„Těšíme se na všechny příznivce českobudějovického hokeje, pro které jsme připravili velmi originální menu. V den domácích zápasů navíc před utkáními na všech obrazovkách v Masných krámech poběží speciální sestřih z probíhající hokejové sezóny. Všichni fanoušci se pak budou moci k Budvar Aréně vydat společným pochodem,“ říká Tomáš Olejník, vedoucí oddělení Gastro z Budějovického Budvaru. „Do názvů našich specialit jsme zapracovali jména hokejistů i trenéra HC Mountfield,“ dodává Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

TO BUDE MASO – nabídka od 8.3.2012

80g    Červený minitataráček z hovězího, 2 ks Krajnc opečeného chleba    80,- Kč

****

200g    Kovářovo jistá lapačka s pivním sosem, bramborový puk            99,- Kč

****

150g    V Kot(a)líku podávaný Výborný Gulaš, Vydarený špekový knedlík    99,- Kč

Masné krámy patří se 200 místy k sezení mezi největší restaurace v Českých Budějovicích. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Další informace o Masných krámech najdete na www.masne-kramy.cz.

Luděk Hauser
Kreativní šéfkuchař Masných krámů se může pochlubit 14-letou zahraniční praxí v bavorském v hotelu Bayerischer Hof, který byl zařazen do průvodce Michelin. V tomto hotelu začínal „od píky“ a postupně se vypracoval až na pozici zastupujícího šéfkuchaře, ve které pracoval několik let. Znalosti získával mimo jiné i tím, že pro hosty pomáhal připravovat kulinářské výlety do různých koutů světa v podobě tématických večerních bufetů. Během své profesní kariéry často připravoval menu pro zajímavé osobnosti z německého show byznysu. Vařil mimo jiné pro Jeho výsost bavorského prince Leopolda. Připravoval i menu pro exprezidenta Václava Havla, který navštívil Masné Krámy v roce 2008. Rád vaří jídla z české kuchyně a zvěřinu. Je specialistou na přípravu nevšedních druhů ryb a středomořské kuchyně. Volný čas tráví rybařením, golfem a s rodinou.

O restauraci Masné krámy
Dnešní budova Masných krámů pochází zřejmě z roku 1554. Jak název napovídá, sloužily Masné krámy  původně k prodeji masa. Na pivnici byly přestavěny v roce 1953 a rychle získaly značnou popularitu díky prvotřídnímu pivu z Budějovického Budvaru a výborné kuchyni. Po povodni v roce 2002 musely být uzavřeny a po pětileté odmlce byly znovu otevřeny 5. prosince 2007. Rekonstruovaný interiér navazuje nejen na tradici původní restaurace, ale i na historický charakter budovy. Proto byly voleny architektonické prvky a tradiční materiály, které toto historické vyznění podporují (dubový masiv, přírodní kůže, černý matný kov, patinovaná měď). Nábytkové vybavení interiéru má jednoduchý a účelový charakter a svými výrazovými prvky také evokuje historickou sounáležitost se stavbou. To však neznamená, že by se v Masných krámech neuplatnily i nejmodernější trendy vybavení restauračních zařízení. Proto zde nalezneme jak velkoplošné obrazovky a další techniku pro velkoplošnou projekci, tak i WIFI připojení k internetu či bezdrátovou pokladní techniku. Kapacita pivnice je 200 míst.

Kroužkovaný ležák v Masných krámech
Nejdůležitějším druhem piva v nabídce Masných krámů je „kroužkovaný ležák“ Budweiser Budvar.V Masných krámech se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar přímo z tanku. Kroužkovaný ležák je k dostání jen ve vybraných českých restauracích. Kvůli obsahu živých kvasinek je kroužkovaný ležák velmi citlivý na podmínky skladování (při 6° - 8° C) a ošetřování, které splňují jen některé restaurace. Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá určité množství „kroužků“ – neboli nové kultury pivovarských kvasinek v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. Kvasinky pak pokračují ve své práci a dostávají se živé přímo k zákazníkovi. Díky nim má kroužkovaný ležák lepší senzorické vlastnosti než klasický sudový ležák (vyšší plnost, vyšší říz, pevnější pěna aj.).

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Danke für dein Interesse. Wir haben Sie zur Abonnentenliste hinzugefügt.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have added you to the list of subscribers.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam odběratelů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.