← Back← Zurück← Zpět

Masné krámy nabídnou originální halušky, které loni zvítězily v populárních „Haluškových pretekoch“

18.2.2011
Masné krámy

Loni v prosinci uplynuly tři roky od okamžiku, kdy byly po celkové rekonstrukci a modernizaci znovu otevřeny Masné krámy. Tato patrně nejznámější českobudějovická restaurace úspěšně navázala na svou slavnou historii a znovu se zařadila mezi oblíbená místa pro setkávání „budějčáků“ i návštěvníků města. Restaurace je známá především díky dokonale ošetřenému kroužkovanému ležáku Budweiser Budvar, který nabízí, jako jediná pivnice na světě, čepovaný přímo z pivních tanků. Velkým lákadlem pro hosty je široká nabídka tradičních českých jídel i mezinárodních specialit, za jejichž přípravu odpovídá šéfkuchař Luděk Hauser. Pro hosty připravují Masné krámy řadu tematických gastronomických akcí.

Jednou z nich budou i letos od 21. do 27. února Dny slovenské kuchyně. „Hosté najdou příští týden v našem menu řadu slovenských specialit, jako jsou kapustnica, bryndzové halušky, nebo pečené skopové maso. Kromě toho návštěvníky čeká i hudební a taneční program slovenského souboru LIPA,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. Soubor LIPA vystoupí v Masných Krámech 24. a 25. února vždy od 19:00 do 23:00 hodin a v sobotu 26. února od 11:00 do 14:00 hodin.

Zlatým hřebem nabídky slovenských jídel v Masných krámech bude originální „Grilovaná jahňačí kotleta a udenárské halušky s osmahnutou cibulkou“. Tato specialita loni vyhrála soutěž „Haluškové preteky“. „Recept na Udenárské halušky jsem vymyslel sám. Základem úspěchu jsou kvalitní halušky, které připravujeme v kuchyni pivnice Budvar z poctivých přírodních surovin bez použití polotovarů nebo umělých přísad,“ vysvětluje Luděk Hauser, dvojnásobný vítěz „Haluškových pretekov“. Udenárské halušky jsou provoněné uzeným sýrem, slaninou, bylinkami a zjemněné smetanou. Část halušek je dobarvena červenou řepou. Dekoraci tvoří pečený česnek, který se velmi hodí k jehněčí kotletě propečené do růžova.

Masné krámy patří se 190 místy k sezení mezi největší restaurace v Českých Budějovicích. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Další informace o Masných krámech včetně menu a termínů jednotlivých gastroakcí najdete na www.masne-kramy.cz.

Přehled letošních gastroakcí v Masných krámech:

Speciality z medvědího česneku (28. 03. - 03. 04.)

Zahájení pstruhové sezony (13. 04. - 17. 04.)

Chřestění v MK aneb speciality z čerstvého chřestu (16. 05. - 22. 05.)

Salátový festival (13. 06. - 19. 06.)

Steakové speciality (19. 09. - 25. 09.)

Zvěřinové hody (17. 10. - 22. 10.)

Svatomartinské husy (10. 11. - 13. 11.)

Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů - Rakousko, Bavorsko (21. 11. - 27. 11.)

Weitere Informationen und Fragen

Markéta Ježková

PR manager

Further information and questions

Markéta Ježková

PR manager

Další informace
a dotazy

Markéta Ježková

PR manažer

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.