← Back← Zurück← Zpět

Masné krámy nabídnou kachnu na devět způsobů

15.3.2017
Masné krámy

V restauraci Masné krámy dnes začíná tematická gastronomická akce s názvem „Kachní speciality“. Hosté si mohou vybírat z devíti méně obvyklých pokrmů, ve kterých hraje hlavní roli kachna. Pro milovníky klasiky nebude chybět ani pečená kachna s červeným zelím a knedlíky, která je ve stálé nabídce restaurace. K chuťově výraznějšímu kachnímu masu se výborně hodí sezónní speciální pivo z čerstvého chmele. Kachny výhradně z českých chovů dodají Rybářství Nové hrady s r.o. a Vodňanská drůbež a.s.

Restaurace Masné krámy připravila pro hosty méně obvyklé recepty z kachního masa. Lidé si mohou vybírat z devíti pokrmů. Kromě chuťového zážitku mohou hosté získat i inspiraci pro sváteční oběd. Kachny výhradně z českých chovů dodají Rybářství Nové hrady s r.o. a Vodňanská drůbež a.s. Tematická gurmánská akce začíná dnes a potrvá do neděle 19. března.

„Klasická pečená kachna s knedlíky a zelím je v naší stálé nabídce a trvale patří mezi nejoblíbenější jídla. Lidem bych ale doporučil vyzkoušet i méně obvyklé recepty – například grilované kachní prso na medu, nebo nadívanou kachní roládu,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „K chuťově výraznějšímu kachnímu masu se výborně hodí sezónní speciální pivo z čerstvého chmele, které bylo uvařeno loni 29. srpna,“ dodává Luděk Hauser.

Masné krámy v letošním roce uspořádají i další tematicky zaměřené gastronomické akce:

Zahájení pstruhové sezony + Medvědí česnek (20. 4. – 23. 4.)
Fest Masné Krámy (15. 9. – 17. 9.)
Zvěřinové hody (16. 10. – 22. 10.)
Svatomartinské posvícení (9. 11. – 12. 11.)
Burgry a steaky (23. 11. – 26. 11.)

Restaurace Masné krámy nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar B:SPECIAL. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák čepuje z pivních tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Kapacita restaurace je 200 míst. Rezervace jsou možné na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz.

Kachní speciality v Masných krámech
16. 3. – 19. 3. 2017

Kachny výhradně z českých chovů dodávají Rybářství Nové hrady s r.o. a Vodňanská drůbež a.s.

Menší pokrmy pod pivo

100g    Kachní tlačenka, cibulový vinaigrette, 1ks chléb /1,9/                      59,- Kč
150g     Studený kachní výpek s jatýrky namazaný na chlebu /1/                   49,- Kč
100g     Kachní paštika s domácí pikantní marmeládou, bílé pečivo/1,9/             69,- Kč

Polévka

0,22 l    Dršťková polévka z kachních krků /1,9/                             42,- Kč

Hlavní pokrmy

150g    Restovaná kachní jatýrka na sladko-kyselo s čerstvým zázvorem, divoká rýže /1,7,10/109,- Kč
1ks     Konfitované kachní stehno, červené zelí, drbák /1,3,7/                    169,- Kč
150g     Zauzená kachní prsa na jarním salátku s kuskusem, pomerančový dresink, bílé pečivo /1,7/149,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje

180g    Grilované kachní prso „Rosa“ na medu, mandlová brokolice,
bramborové pyré, parmazánový chips /1,7,8/                        189,- Kč
200g    Nadívaná kachní roláda s čerstvou majoránkou, červené zelí, bramborový gratin /1,3,7/ 189,- Kč

Sladká tečka
1ks     Kynutý knedlík s borůvkovo-smetanovým přelivem /1,7/                    59,- Kč

Doporučujeme ochutnat

0,3l    BUD B:STRONG Limited Edition 16° /1/ speciální pivo z čerstvých hlávek Žateckého poloraného červeňáku, uvařené 29. srpna 2016                                          36,- Kč


Pivo v restauraci Masné krámy
Kroužkovaný ležák Budweiser Budvar B:SPECIAL

Nejdůležitějším druhem piva v nabídce Masných krámů je kroužkovaný ležák Budweiser Budvar B:SPECIAL. Kroužkovaný ležák je k dostání jen ve vybraných českých restauracích. Kvůli obsahu živých kvasinek je kroužkovaný ležák totiž velmi citlivý na podmínky skladování (při 6° - 8° C) a ošetřování, které splňují jen některé restaurace. V Masných krámech se kroužkovaný ležák čepuje přímo z tanků. Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar B:ORIGINAL. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá určité množství „kroužků“ – neboli nové kultury pivovarských kvasinek v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. Kvasinky pak pokračují ve své práci a dostávají se živé přímo k zákazníkovi. Díky nim má kroužkovaný ležák B:SPECIAL poněkud jiné senzorické vlastnosti, než klasický ležák Budweiser Budvar B:ORIGINAL (vyšší plnost, vyšší říz, pevnější pěna aj.).

Weitere Informationen und Fragen

Markéta Ježková

PR manager

Further information and questions

Markéta Ježková

PR manager

Další informace
a dotazy

Markéta Ježková

PR manažer

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.