← Back← Zurück← Zpět

20.5.2010
Budweiser Budvar
Novinky

Budějovický Budvar, n. p., odešle zítra do Austrálie první zásilku tmavého ležáku. Jedná se celkem o 108 hektolitrů v půllitrových lahvích. Doprava zásilky potrvá asi šest týdnů. Austrálie patří mezi nejvzdálenější vývozní teritoria Budějovického Budvaru, ale zároveň se řadí k těm, ve kterých se prodej velmi dynamicky rozvíjí a pravidelně dosahuje dvojciferných meziročních nárůstů.

„Australanům naše pivo s jemnou hořkostí zachutnalo. Svědčí o tom i velmi dobrý vývoj našeho prodeje. Podle předběžného zájmu zákazníků očekáváme, že zde bude úspěšný i náš tmavý ležák,“ říká Ing. Tomáš Bártů, exportní manažer pro Austrálii z Budějovického Budvaru.

Pivovar začal do Austrálie vyvážet světlý ležák pod značkou „Budějovický Budvar“ v roce 2004. Tehdy byl prodaný objem 380 hektolitrů. Během pouhých pěti let se podařilo tento objem zvýšit osminásobně. V roce 2009 činil vývoz do Austrálie 3100 hektolitrů, což představuje, navzdory ekonomické recesi, meziroční zvýšení o 35 %.

Velmi dobře se v této zemi rozvíjí i prodej čepovaného světlého ležáku, který obohatil nabídku restaurací v Sydney, Melbourne, Perthu nebo Adelaide loni v červenci. Cena za půllitr se pohybuje kolem sedmi australských dolarů (v přepočtu cca 125 Kč).

Budějovický Budvar očekává v letošním roce další zvýšení celkových prodejů v Austrálii. Zvláště vysoký nárůst bude dosažen u sudového piva.

Weitere Informationen und Fragen

PR manager

Further information and questions

PR manager

a dotazy

PR manažer

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.